Vilja-Tuulia Huotarinen

Kuvaaja: Palonkorpi Mikko

Kirjailija, ohjelmajohtaja

Turun Kirjamessut

Sunnuntai
13:30-13:52
Puisto

Runouspalkinto Tanssivan Karhun ja Kääntäjäkarhun ehdokkaat.

Tanssiva Karhu -runopalkinto ja Kääntäjäkarhu siirtyivät YLE:ltä Runousyhdistys Karhun jaettavaksi. Raadissa vuonna 2023 toimivat Omppu Martin, Sofia Parland, Ville-Juhani Sutinen. Raadin puheenjohtaja on Vilja-Tuulia Huotarinen. Ketkä ehdokkaat kilpailevat tänä vuonna palkinnoista? Haastattelijoina Outi-Illusia Parviainen ja Rosanna Fellman.

Ohjelmatuottaja: Runousyhdistys Karhu
14:30-14:52
Kuisti

Antti Nylénin esseet samojen kansien välissä. ANTTI NYLÉN: ESSEET (Bokeh).

Antti Nylénin esseet määrittelivät lajia uudelleen viime ja toissa vuosikymmenellä. Nyt tekstit julkaistaan uudelleen yhdessä ja samassa niteessä, pienin poistoin ja kohtalaisin lisäyksin. Haastattelijana Vilja-Tuulia Huotarinen.

Ohjelmatuottaja: Bokeh
Perjantai
10:10-10:30
Auditorio
Peli- ja lukuasennot: Minecraft ja muu viihde. TERVETULOA, KOULULAISET! ALEKSIS SALUSJÄRVI, MARKO TAIMINEN JA VILJA-TUULIA HUOTARINEN. Järj. Lukuliike ja Turun Kirjamessut.

Tanssija Marko Taiminen esittelee viihtymisen tapoja: missä asennossa luet? Missä asennossa pelaat? Turun Kirjamessujen ohjelmajohtaja kertoo koululaisille kirjamessuista. Aleksis Salusjärvi puhuu lukemisesta eloonjäämistaitona: meidän ei tarvitse lukea kenenkään muun kuin itsemme vuoksi. Tervetuloa kaikki yläkoululaiset ja muut!

Ohjelmatuottaja: Turun Kirjamessut, Lukuliike
13:00-13:30
Auditorio
Turun Kirjamessujen avajaiset. MINNA TERVAMÄKI, MIRA HULKKONEN, LATVIALAINEN KANSANTANSSIRYHMÄ.

Vilja-Tuulia Huotarisen ja tähtitanssija Minna Tervamäen improvisaatio. Kirjailija Mira Hulkkosen teoksessa Ilmasto-oivalluksia (Gaudeamus) pohditaan, kuinka ihmismielen supervoimat valjastetaan planeetan parhaaksi. Latvialainen kansantanssiryhmä Aurora.

Ohjelmatuottaja: Turun Kirjamessut
15:00-15:22
Puisto
Kirjamessut hyvinvoinnin edistäjänä? JUHA T. HAKALA: SUORITUSYHTEISKUNTA. Oireita ja selviytymiskeinoja. (Teos.) VILLE BLÅFIELD, VILJA-TUULIA HUOTARINEN.

Maailman onnellisin kansa uupuu ja epäilee itseään. Miten saamme otteen elämän perusasioista? Onko kirjallisuudesta apua? Millaiset olosuhteet kirjamessut luovat hyvinvoinnille? Juha T. Hakalan uudesta teoksesta keskustelemassa Helsingin ja Turun Kirjamessujen ohjelmajohtajat.

Ohjelmatuottaja: Teos