Tiina Raevaara

Kuvaaja: Susi Lenita

Kirjailija ja tiedetoimittaja

Perjantai
10:10-10:52
Agricola
Hyvät ja huonot tiedeuutiset. Järj. Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta.

Ohjelmaklassikko! Ajankohtaisia tiedeuutisia ruotivat päätoimittaja Erkka Railo, kirjailija ja tiedetoimittaja Tiina Raevaara, opiskelija Sofia Sourander, pääsihteeri, toimittaja ja kirjailija Ulla Järvi ja professori Pentti Huovinen.

Ohjelmatuottaja: TJNK
16:30-17:10
Agricola
Pysäyttääkö pelko ihmiskunnan? Järj. Suomen tiedetoimittajain liitto.

Suomen tiedetoimittajain liiton keskustelussa hyökätään pelkoja päin. Pelko ohjaa ihmisen toimintaa. Tätä on käytetty hyväksi esimerkiksi uskonnoissa. Mutta tuoko tiedekään selityksiä taivaankappaleiden liikkeille tai lohtua pandemian järkyttämässä maailmassa? Keskustelijoina kirjailijat Anna Tommola, Markus Hotakainen, Jussi Lankinen. Haastattelijoina pääsihteeri Ulla Järvi ja kirjailija Tiina Raevaara.

Ohjelmatuottaja: Suomen tiedetoimittajain liitto
Lauantai
12:00-12:22
Fiore
Mitä kirjailijat tienaavat?

Kirjailijaliitto ja Suomen tietokirjailijat ovat teettäneet jäsenilleen ensimmäistä kertaa yhteisen tulotutkimuksen. Mitä kyselyssä paljastui? Miten digitalisaatio ja äänikirjojen suosio ovat vaikuttaneet kirjailijoiden tuloihin? Kyselyn tuloksista keskustelevat Suomen Kirjailijaliiton varapuheenjohtaja Paula Havaste ja Suomen Tietokirjailijat ry:n varapuheenjohtaja Anne Mäntynen. Keskustelun juontaa Tiina Raevaara.

Ohjelmatuottaja: Suomen tietokirjailijat, Suomen Kirjailijaliitto
16:00-16:45
Jukola
Lainaa kirjallisuuden tekijä! DESS TERENTJEVA, SAMI HILVO, TIINA RAEVAARA, JUHA KAUPPINEN, LAURA JÄNISNIEMI, PEKKA TUOMISTO, PETER SANDSTRÖM, JOHANNA HOLMSTRÖM. Järj. Sanasto.

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto tuo messuille elävän kirjaston, josta messukävijä voi lainata kirjallisuuden tekijän 5 minuutin juttutuokiota varten. Lainattavissa kirjailijoita ja kääntäjiä eri kielillä. Mukana tueksi keskustelukortteja. Paikalle voi tulla myös omien kysymysten kanssa.

Ohjelmatuottaja: Sanasto