Juha Roiha

Förlaget

Sunnuntai
10:05-10:35
Kuisti

Dekkareita Turuust ja liepeiltä. JARI VEIJALAINEN: AIRISTON MURHA (Tammi), PETJA LÄHDE: YKSI NELJÄSTÄ (Gummerus), MAX MANNER: HERMOPELI (Bazar), PETRI KANGAS: (Otava).

Jari Veijalainen kirjoittaa runsaasti mediahuomiota saaneesta rikostutkinnasta. Petri Kangas on työskennellyt niin rikostiedustelun kuin tullin operaatioissa. Max Mannerin kuudennessa Hirvikallio-dekkarissa pahuus kantaa kaunaa. Turkulaisteatterissa näytellyt ja ohjannut Petja Lähde on tämän dekkaristijoukon helsinkiläinen Turussa. Haastattelijana Juha Roiha.

Ohjelmatuottaja: Otava, Tammi, Bazar, Gummerus
14:00-14:22
Agricola

Mitä kaikkea sota ihmisessä rikkoo? / Hur påverkar kriget människan? Tvåspråkigt program. KJELL WESTÖ: SKYMNING 41 (Förlaget).

Kaksikielinen ohjelma, jossa mestarillisen kertojan tuore romaani sijoittuu välirauhan aikaiseen Helsinkiin. Suomeksi Molly&Henry -teoksen julkaisee Otava, ja sen on kääntänyt Laura Beck. Haastattelijana Juha Roiha. Hör Kjell Westö tala om hans nya roman Skymning 41. Juha Roiha intervjuar.

Ohjelmatuottaja: Otava, Förlaget
Lauantai
11:00-11:22
Puisto
Elämä ja kuolema keskiajalla. ILARI AALTO JA ELINA HELKALA: VUOSI KESKIAJAN SUOMESSA (Otava), JYRKI NISSI: KUOLEMA KESKIAJALLA (Gaudeamus).

Keskiajan turkulaisia, arkea ja juhlaa. Myöhäiskeskiajalla muun muassa kuolemalla ja kuolinhetkellä oli merkittävä uskonnollinen ja kulttuurinen rooli. Haastattelija Juha Roiha.

Ohjelmatuottaja: Gaudeamus, Otava