Juha Kauppinen

Kuvaaja: Malmivaara Laura

Toimittaja ja kirjailija

Siltala

Sunnuntai
12:30-13:00
Agricola

Retkiä katoavaan luontoon. JUHA KAUPPINEN: KORVAAMATTOMAT - KERTOMUKSIA MAAILMAN AVAINLAJEISTA (Siltala), KERTTU KOTAKORPI: MINUN LUONTONI (Bazar) JA MARIA OHISALO. Järj. Greenpeace Norden.

Keskustelua luonnosta, sen puolustamisesta ja ekokriisin sanoittamisesta. Moderoijana Juuso Janhunen.

Ohjelmatuottaja: Greenpeace Norden
Perjantai
13:00-13:30
Puisto
Ekokriisi & toivo. KESKUSTELU YMPÄRISTÖKRIISISTÄ. JUHA KAUPPINEN, LIMPPU WITICK JA HANNA NIITTYMÄKI. Järj. Turun arkkihiippakunnan kirjamessutyöryhmä.

Ympäristökriisi on kaiken kriisi, mutta missä kajastaa toivoa? Millaista toimintaa tarvitaan? Miten tarttua toivoon? Ihmisiksi on erityisesti nuorille suunnattu tieto- ja tehtäväkirja. Se lähestyy käytännöllisesti mutta tutkimusperustaisesti elämän eettisiä kysymyksiä kuten arvoja, empatiaa, maailmankuvia, ekokriisiä ja rakkautta. Juha Kauppinen kirjoittaa katoavista lajeista. Keskustelemassa luonnon monimuotoisuudesta, merkityksellisyydestä ja elämän matkasta toimittaja, kirjailija Juha Kauppinen ja taitelija, teologi, eläinaktivisti Limppu Witick ja kirjailija, rauhankasvattaja Hanna Niittymäki. Juontaja pyhiinvaellustoiminnan projektipäällikkö Annastiina Papinaho.

Ohjelmatuottaja: Turun arkkihiippakunnan kirjamessutyöryhmä
Lauantai
16:00-16:45
Jukola
Lainaa kirjallisuuden tekijä! DESS TERENTJEVA, SAMI HILVO, TIINA RAEVAARA, JUHA KAUPPINEN, LAURA JÄNISNIEMI, PEKKA TUOMISTO, PETER SANDSTRÖM, JOHANNA HOLMSTRÖM. Järj. Sanasto.

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto tuo messuille elävän kirjaston, josta messukävijä voi lainata kirjallisuuden tekijän 5 minuutin juttutuokiota varten. Lainattavissa kirjailijoita ja kääntäjiä eri kielillä. Mukana tueksi keskustelukortteja. Paikalle voi tulla myös omien kysymysten kanssa.

Ohjelmatuottaja: Sanasto