Hannele Jyrkkä

Kuvaaja: Malmivaara Laura

Viestintäpäällikkö, FILI

Siltala

Lauantai
13:00-13:22
Puisto
Miten tanssista voi kirjoittaa ja miksi jokaisen pitäisi tanssia. HANNELE JYRKKÄ: ETSIJÄ — Tero Saarisen tie nykytanssin huipulle (Siltala).

Vuoden kauneimmat kirjat -palkittu tietokirja Etsijä – Tero Saarisen tie nykytanssin huipulle kuljettaa kansainvälisesti rakastetun tanssija-koreografi Tero Saarisen arkeen, hänen poikkeukselliseen tapaansa luoda teoksia ja hahmottaa maailmaa tanssin keinoin. Tero Saarinen ja Hannele Jyrkkä keskustelemassa siitä, miten tanssista kannattaa kirjoittaa, millä metodeilla luodaan kymmeniä ylistettyjä tanssiteoksia ja miksi jokaisen pitäisi tanssia.

Ohjelmatuottaja: Siltala
14:30-15:00
Fiore
Tanssin viemät — intohimosta tanssiin. HENNA RAATIKAINEN, HENNA KARPPINEN-KUMMUNMÄKI JA HANNA POIKONEN.

Tanssi on luovaa liikettä, tunneilmaisua ja hikistä liikuntaa, jolla on positiivinen vaikutus mm. aivotoimintaan. Mitä tapahtuu, kun hurahtaa tanssiin? Keskustelijoina ovat tanssista kirjoittaneet Henna Raatikainen ja Henna Karppinen-Kummunmäki sekä neurotieteen näkökulmasta tanssia tutkinut Hanna Poikonen. Juontajana Hannele Jyrkkä.

Ohjelmatuottaja: Suomen tietokirjailijat
15:00-15:22
Auditorio
Tanssimaailman starat kohtaavat! HANNELE JYRKKÄ: ETSIJÄ - TERO SAARISEN TIE NYKYTANSSIN HUIPULLE (Siltala) JA SAULI MIETTINEN: JORMA UOTINEN (Otava).

Suomalaisen tanssin ikonit Tero Saarinen ja Jorma Uotinen vihdoin samalla estradilla! Tanssija-koreografit puhumassa harvinaisessa yhteishaastattelussa elämänsä tärkeimmistä asioista, elämäkertakirjoistaan ja tanssimisen tärkeydestä. Haastattelijana tanssitoimittaja Hannele Jyrkkä.

Ohjelmatuottaja: Siltala, Otava