Vuoden 2023 teemana tanssi

Vuoden 2023 teemana tanssi

Satoja kertojia. Tuhansia tarinoita.

TURUN KIRJAMESSUT 2023 Suomen vanhimmat kirjamessut järjestetään seuraavan kerran 29.9.-1.10.2023 teemalla tanssi. Turun Kirjamessut on merkittävä kulttuuritapahtuma, jossa kohtaavat kävijät, esiintyjät ja näytteilleasettajat. Tervetuloa!

Turun Kirjamessut 2023

Suomen vanhin kirjallisuuden messutapahtuma, Turun Kirjamessut, täyttää jo huimat 33 vuotta. Pitkät perinteet omaava messutapahtuma järjestetään Turun Messukeskuksessa 29.9.-1.10.2023. Messuilla pääset tapaamaan kiinnostavimpia kirjailijoita, seuraamaan ajankohtaisia keskusteluja, hankkimaan kirjat messuhintaan sekä nauttimaan ainutlaatuisesta messutunnelmasta!

Vuoden 2023 teemana on tanssi

”Kirjamessujen ydin on tuoreissa kauno-, tieto- ja lastenkirjoissa, joista jokainen on uutinen. Uusien teosten lisäksi kirjamessut ovat valpas ja väkevä yhteiskunnallisen keskustelun kanava. Vuosittaiset teemat ovat rikastuttaneet kirjamessujen aihepiirejä jo pitkään ja tarjonneet toisille taiteenlajeille mahdollisuuden käydä vuoropuhelua kirjallisuuden kanssa. Vuonna 2023 kirjamessujen kanssa dialogin aloittaa tanssi” kertoo Turun Kirjamessujen ohjelmajohtaja Vilja-Tuulia Huotarinen.

”Tanssi, kuten kirjallisuus, antavat ihmiselle mahdollisuuden kokea elämää kaikilla aisteilla. Osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun vaatii usein askelmerkkejä. Tanssille, kuten kirjallisuudelle, muutos on pysyvä tila. Sanat, rytmi, kielen melodia pitävät meidät liikkeessä. Molempia, sekä tanssia että kirjallisuutta, ohjaa eteenpäin voimakas tunne ja halu toimia vuorovaikutuksessa” lisää Vilja-Tuulia.

”Suomalaiset ovat tangokansaa – ja myös intohimoisia lukijoita! Millaista liikettä ja liikehdintää kirjallisuus saa aikaan? Millaisen tanssiinkutsun kirjasome esittää? Entä millaisia esityksiä kirjoista saamme eturivin tähtitanssijoilta ja mikä on kirjadisko? Näihin kysymyksiin saa vastauksen Turun Kirjamessuilla vuonna 2023!” lupaa Vilja-Tuulia.

Tutustu vuoden 2022 NIDE -lehteen.

#kirjamessut #turunkirjamessut #turku

twitter logo ohjaa kirjamessut sivulle facebook logo instagram logo