banneri_satakunta_final_jpg

Ett litteraturevenemang med hjärta!

Åbo Bokmässa ordnas på Åbo Mässcentrum den 6–8 oktober 2017

Öppettider

Fredag 6.10 kl. 10–18

Lördag 7.10 kl. 10–18

Söndag 8.10 kl. 10–17

Biljetter

Vuxna 16 €*

Barn 7–15 år 5 €*

Familj 34 € (två vuxna och barn 7–15 år)

Pensionär 13 €*

Studerande: 13 €*

Flerdagsbiljett 20 €*

Köpa biljetter på nätet

Förköp av biljetter enkelt på webben.

*Som köpare av en förhandsbiljett får du 3 € rabatt på biljetten när du köper den senast 5.10.2017. Rabatten gäller förköp av dagsbiljetter för vuxna, barn, pensionärer och studerande samt flerdagsbiljetter.

Två studeranden för ett biljett, endast från webbutik!

Länk till restaurangsidorna
Du kommer även behändigt till mässan med mässbussen nr 100. Bussen trafikerar under mässan från kl. 9.00 med cirka 10 minuters intervaller. Mer information av trafikanten

 

Årets bokmässa i Åbo kommer att ha närmare 700 uppträdande och över 450 enskilda programpunkter. Mässan tar som vanligt upp aktuella trender inom branschen och höstens samtalsämnen. Förberedelserna för att ta emot läsare och författare den 6–8.10 pågår för fullt på Åbo Mässcentrum.

suomifinland100-banneri_sininen_rgb_790x444

Ett land – många röster
Temat för Åbo Bokmässa 2017 är Finlands många röster

Bokmässan i Åbo utforskar Finlandstemat genom ett antal olika röster. Ett land – många röster presenterar den finländska litteraturens mångfald och kör av röster.

– Finland har under hela sin självständighetstid haft allmän och lika rösträtt som ger alla möjlighet att rösta och påverka. ”Rösträtt” är ett vackert ord, eftersom det innefattar tanken att vi alla har en röst och rätt att använda den. Rösten ger alla en chans att göra sig hörda och berätta sin historia, beskriver författarna Tommi Kinnunen och Salla Simukka som utsetts till programchefer för Åbo Bokmässa.

En mässa, ett land, sju röster

Bokmässans program är uppdelat i sju olika röster.

Nya röster är unga författare, författare av ungdomslitteratur eller författare i början av sina författarskap. I denna programhelhet ingår även småförlagen.
Envisa röster är de röster som inte alltid blivit hörda men som aldrig låtit sig tystas. Till helheten hör bland annat olika minoriteter, minoritetslitteratur samt yttrandefrihet och censur.
Möjligheternas röster utmanar besökarna att ifrågasätta vad som är möjligt i världen och inom litteraturen. Här ingår bland annat spekulativ fiktion, experimentell litteratur och modern poesi.
Förnuftets röster talar för kunskap, vetenskap, forskning och förståelse. Programhelheten inkluderar bland annat facklitteratur och litteraturforskning.
Generationernas röster berättar om Finlands historia och världshistorien under olika tidsperioder. Under denna rubrik finns även biografier och böcker som påverkat senare böcker.
Högre röster är en programhelhet som går utanför vetenskapens värld och talar om tro, andlighet och det okända
Barnens röster samlar den nya läsargenerationens röster både som läsare och skapare av ordkonst.

Ett land – många röster på Åbo Bokmässa den 6–8 oktober 2017.

#kirjamessut #MontaÄäntä

 

www.kirjamessut.fi
www.facebook.com/turunkirjamessut
twitter.com/Kirjamessut

 

Kontaktuppgifter:

Åbo Mäss- och Kongresscentrum, tfn (02) 337 111
projektcoordinator Bettina Haavisto, tel. +358 40 764 9776
programcoordinator Leena Uutela, tel. +358 44 722 2519

 

Ändringar möjliga