Kirjallisuustapahtuma, jolla on sydän!

Vetovoimainen kirjallisuuden kulttuuritapahtuma kerää yli 25 vuoden kokemuksella yhteen lähes 800 esiintyjää, 500 ohjelmanumeroa ja satoja näytteilleasettajia. Turun Kirjamessuilla tapaat kirjailijoita, tutustut kirja-alan uutuuksiin ja vanhaan kirjallisuuteen, teet kirjahankinnat messuhintaan sekä nautit kirjafestareiden tunnelmasta!

Turun Kirjamessuilla on luvassa kymmeniä kiinnostavia ajankohtaiskeskusteluja ja täysin ainutkertaisia kirjailijakohtaamisia. Paikalla ovat kaikki tärkeimmät kustantamot sekä alan kärkijärjestöt ja -toimijat. Vuoden 2017 Turun Kirjamessujen pääteema on Yksi maa – monta ääntä #MontaÄäntä. Messujen lastenalue on uudistunut ja luvassa on toiminnallinen keidas messujen kuhinassa.

Lue lisää vuoden 2017 teemasta

Samaan aikaan järjestetään myös Turun Ruoka- & Viinimessut.

Selailtava ohjelmalehti TS Opus

Sanataideparkki

Sanataideparkki on kahden tunnin mittainen kirjamessuelämys 4-12-vuotiaille lapsille pienryhmässä (max. 10 lasta/ryhmä) sanataideohjaajan kanssa. Sanataideparkissa tutustutaan messuihin ja tehdään sanataidetehtäviä. Sanataideparkin toteuttaa Vantaan Sanataidekoulu. Parkki on maksuton ja toimii Lasten alueen yhteydessä B-hallissa.

Milloin?
Lauantaina ja sunnuntaina 7.-8.10. klo 11-13 ja 13-15. Molempina kellonaikoina on yhtä aikaa kolme ryhmää, 10 lasta/ryhmä.

Missä?
Sanataideparkin ryhmät kokoontuvat Turun Kirjamessujen Lasten alueella (B-halli) ja lapset myös noudetaan parkin jälkeen samasta paikasta.

Miten mukaan?
Varmista lapsesi paikka ilmoittautumalla etukäteen torstaihin 5.10. mennessä vastaavalle sanataideohjaajalle Maami Snellmanille:maami.snellman@sanataidekoulu.fi
Kerro viestissäsi: lapsen koko nimi ja ikä, oma nimesi ja numero(t), josta tavoittaa messujen aikana, päivä (la tai su) ja kellonaika (klo 11-13 tai 13-15).
Maksimissaan lapsia voi olla yhtä aikaa Sanataideparkin kolmessa ryhmässä 30 kpl. Ilmoittautumisia ei oteta varasijoille. Myös ilman ennakkoilmoittautumista pääsee mukaan Sanataideparkkiin, jos ryhmät eivät ole täynnä.
Saavuthan lapsesi kanssa paikalle ajoissa! Käykää myös vessassa ennen Sanataideparkkia.

Sanataideparkkia on ollut tukemassa kustantamo Tammi

Uutta runousaamiainen!

Tervetuloa aloittamaan messupäivä runousaamiaisella! Herkullisen aamupalan äärellä runojaan lausuvat muun muassa Tapani Kinnunen, Marko Laihinen, Maria Matinmikko, Tommi Parkko, Pirkko Soininen, Jussi Sutinen, Kalle Talonen, Esa Hirvonen, Jouni Inkala, Sinikka Vuola ja Johanna Venho. Vapaa pääsy. Aamiainen omakustanteinen. Runousaamiaiset lauantaina 7.10. ja sunnuntaina 8.10. Pieni Kirjapuoti, Yliopistonkatu 28, www.pienikirjapuoti.fi

Cosplay-sunnuntai

Sunnuntaina kaikki cossauksesta kiinnostuneet pääsevät messuille maksutta cosplay-asussa!

Voit osallistua myös Cosplay-asukilpailuun, jossa ihastellaan ja esitellään asuja ja kerrotaan cossattavista hahmoista. Parhaan asun valitsee tuomaristo, johon kuuluvat kirjailija Magdalena Hai, Turun Science Fiction Seuran varapuheenjohtaja Pasi Karppanen ja asutaiteilija Nina Korento. Tilaisuuden juontaa Salla Simukka. Asukilpailun voittaja palkitaan lahjakortilla Punanaamio-Turku -liikkeeseen!

Q&A

Q: Onko Kirjamessujen sunnuntai siis con-tapahtuma?
A: Sunnuntai on ennen kaikkea kirjamessusunnuntai ja kävijöistä valtaosa on tavallisia kirjamessukävijöitä. Otathan siis huomioon sen, että osalle cosplay on vieras asia. Jos koet kohtaavasi epäasiallista käytöstä, tule kertomaan siitä messujen infopisteeseen.

Q: Mikä lasketaan cosplay-asuksi? Saako tulla vaikka pukeutuneeksi siten, miten kuvittelisi jonkun kirjan hahmon pukeutuneen, vaikka hänestä ei ole olemassa tarkkaa kuvaa/kuvausta?
A: Messuilla lasketaan cosplayksi se, minkä itse lasket cosplayksi. Ovilla ei siis ole asuja tarkastavia portinvartijoita, jotka päättäisivät puolestasi. Koska cosplay on kuitenkin mahdollisuus pukeutua tavallisesta poikkeavasti, kannattaa tilaisuus tietenkin käyttää hyväkseen. Rehellinen ja ylpeä omasta asukokonaisuudestaan on syytä olla!

Q: Pitääkö olla joku kirjallisuuden hahmo, kun kyseessä ovat kirjamessut?
A: Ei tarvitse. Voit cossata juuri sitä hahmoa, jota haluat. Toki kirjamessuja voi käyttää tilaisuutena vihdoinkin cossata sitä kirjan henkilöä, joka olisit aina halunnut olla tai joka kiehtoo sinua visuaalisesti!

Q: Onko pakko osallistua asukilpailuun?
A: Ei ole mikään pakko osallistua asukilpailuun. Saa tulla cossaamaan ihan muuten vain, itsensä ja muiden iloksi.

Q: Jos haluan osallistua asukilpailuun, mitä minun on syytä tietää?
A: Jos tahdot osallistua kisaan, saavu messuille sunnuntaina siten, että ehdit ilmoittautua kisaan infopisteessä viimeistään klo 13.00. Kaikki kisaajat valokuvataan siinä yhteydessä ja pyydetään tiedot nimestäsi ja cossaamastasi hahmosta. Ole valmis kokoontumaan muiden kisaajien kanssa klo 14.30 Kokoustilaan 6 (tiedot tilan sijainnista saat infopisteestä). Ja ole valmis nousemaan Auditorion lavalle klo 15.00-15.40, kun on varsinaisen kisan vuoro.

Messukeskukseen ei saa tuoda turvallisuussyistä aseita/asejäljitelmiä, miekkoja tai tikareita. Rajaus koskee myös kaikkia täysin leluiksi tunnistettavia aseita kuten bofferimiekkoja ja vesipistooleja. Henkilökunta ottaa messuvierailun ajaksi säilytykseen asejäljitelmäksi luokiteltavan esineen, jos sellainen sisäänpääsyn yhteydessä ilmenee.

 

Lisätietoja saa tarvittaessa ohjelmapäällikkö Salla Simukalta: salla.simukka@turunmessukeskus.fi


Aukioloajat

  • Perjantaina 6.10. klo 10-18
  • Lauantaina 7.10. klo 10-18
  • Sunnuntaina 8.10 klo 10-17

Liput – ennakkoon lippukaupasta -3€ *

  • Aikuinen 16€ *
  • Lapsi 7-15 v. 5€  *
  • Perhe 34€ (kaksi aikuista ja lapset 7-15 v.) Perhelippu myydään toistaiseksi vain ovelta.
  • Eläkeläinen 13€  *
  • Opiskelija 13€  *
  • Monipäivälippu 20€  *

*Ennakkolipun ostajana saat alennusta -3€ kun ostat sen viimeistään 5.10.2017. Alennus koskee aikuisten, lasten, eläkeläisten ja opiskelijoiden ennakkoon ostettuja lippuja, sekä monipäivälippuja.

Kaksi opiskelijaa yhden hinnalla vain verkkokaupasta etukäteen ostettuna!

Sunnuntaina 8.10. messuille pääsee cosplay-asussa veloituksetta.

Turun Kirjamessujen kanssa samaan aikaan järjestetään myös Turun Ruoka- ja Viinimessut, joihin pääsee tutustumaan samalla messulipulla.

Liikenneyhteydet ja yhteystiedot

Messuille pääset kätevästi myös messubussilla nro 100. Bussi liikennöi messujen aikana klo 9.00 alkaen noin 10 min. välein. Tarkemmat tiedot liikennöitsijältä

Turun Messukeskuksen käyntiosoite on Messukentänkatu 9-13, Turku
(Navigaattoriin: Kirjaltajankatu)

Huom! Liput ja majoituksen voit hankkia nyt etukäteen Visit Turun sivuilta

Tutustu messujen ravintolamaailmaan

Yhteystiedot:

Turun Messukeskus Oy
PL 57, Messukentänkatu 9-13, 20201 Turku

Yleiset tiedustelut: puh. (02) 337 111
projektikoordinaattori Bettina Haavisto, puh. 040 764 9776, bettina.haavisto@turunmessukeskus.fi

projektijohtaja Päivi Järvelä, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi

Ohjelmat:
ohjelmapäällikkö Tommi Kinnunen tommi.kinnunen@turunmessukeskus.fi
ohjelmapäällikkö Salla Simukka salla.simukka@turunmessukeskus.fi

ohjelmakoordinaattori (mm. ohjelmatiedustelut, muutokset) Leena Uutela, puh. 044 722 2503, leena.uutela@turunmessukeskus.fi

Huom! Median ennakkoakkreditointi http://www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi/
viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen, taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi

Rakennus- ja purkuajat

Rakennusajat

keskiviikko 4.10. klo 8.00 – 16.00
torstai 5.10. klo 8.00 – 22.00

Perjantaina 6.10. autolla ajo halleihin ei ole sallittua.
Messut avataan perjantaina 6.10. klo 10.00.
Mikäli näytteilleasettaja ylittää vahvistetut rakennusajat, veloitetaan ylimeneviltä tunneilta à 45 e + alv. 24%. Rakennusajan ylityksistä on sovittava erikseen messujohdon kanssa.

Purkuajat

sunnuntai 8.10. klo 17.00 – 22.00
maanantai 9.10. klo 8.00 – 16.00

Tunnelmia viime vuoden messuilta: