Tiina Raevaara

Kirjailija

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen Tiedetoimittajain liitto

Lauantai
12:00-12:30
Jukola
KIRJALLISUUDEN TEKIJÄT JA VALLANPITÄJÄT KOHTAAVAT. TIINA RAEVAARA, JP KOSKINEN, KARO HÄMÄLÄINEN. (Sanasto.)

Mitä kirjallisuuden tekijät ja poliitikot ovat toisiltaan kummitoiminnan aikana oppineet? Miten suorien kohtaamisten avulla voidaan vaikuttaa koko kirja-alaan? Miten poliittiset päätökset vaikuttavat kirjallisuuden tekijöihin Suomessa? Puhujat: Li Andersson (vas), Eeva-Johanna Eloranta (SDP), kirjailijat Tiina Raevaara ja JP Koskinen. Paneelin vetää kirjailija Karo Hämäläinen.

Ohjelmatuottaja: Sanasto
14:35-14:50
Puisto
TIINA RAEVAARA: MINÄ, KOIRA JA IHMISKUNTA (Like).

Kirjailija Tiina Raevaaran teos Minä, koira ja ihmiskunta (Like 2022) kertoo ihmisten ja eläinten yhteisestä historiasta ja kirjailijan koirista. Minkälaista on olla koiralle ihminen? Sitä kysyy Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Reetta Kettunen.

Ohjelmatuottaja: Like, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
Perjantai
14:05-14:40
Puisto
HYVÄT JA HUONOT TIEDEUUTISET. (Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen Tiedetoimittajain liitto.)

Raatilaiset kirjailija Tiina Raevaara, professori Pentti Huovinen, politiikan asiantuntija Erkka Railo, opiskelija Sofia Sourander ja toimittaja ja tietokirjailija Ulla Järvi ruotivat ajankohtaisia tiedeuutisia.

Ohjelmatuottaja: Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Suomen Tiedetoimittajain liitto
15:05-15:50
Puisto
BIOTAIDETTA JA HYPPYHÄMÄHÄKKEJÄ. Keskustelu.

Tiedetoimittajain liiton keskustelussa kuullaan, miten tiede ja taide yhdistyvät biotaiteessa. Katse tarkennetaan myös ilmakehän sähkökentän avulla satojen kilometrien korkeuksiin nouseviin hyppyhämähäkkeihin. Keskustelijoina professori Heidi Pietarinen ja tietokirjailija Sami Karjalainen, keskustelun johdattelijoina tiedetoimittajat Minna Malja ja kirjailija Tiina Raevaara.

Ohjelmatuottaja: Suomen tiedetoimittajain liitto