Satu Rasila

Kuvaaja: Laura Malmivaara

näytelmäkirjailija, dramaturgi

Perjantai
14.50-15.20
Kuisti B-halli
KALLEN KANTAPÖYTÄ

Ajankohtaista puhetta kirjoista ja kirjoittamisesta, keskustelijoina Roope Lipasti, Satu Rasila ja Riku Korhonen. Keskustelua moderoi toimittaja Kalle Talonen.

Ohjelmatuottaja: Yleisradio
16.30-17.00
Agricola A-halli
THE 24 HOURS PLAY – käynnistyy!

Tule kuuntelemaan, kuinka Kirjamessuilla ryhdytään tekemään teatterinäytelmää 24 tunnissa! Lavalla näytelmän kirjoittaja SATU RASILA, ohjaaja TOVE APPELGREN, säveltäjä JUSSI VAHVASELKÄ ja näyttelijät JUKKA AALTONEN, ELLA LAHDENMÄKI, ULLA REINIKAINEN ja JERRY WAHLFORSS. Mukana myös Suomen The 24 Hour Plays –konseptin asiantuntija ANGELIKA MEUSEL Rakastajat teatterista Porista.

Ohjelmatuottaja: Turun kaupunginteatteri, Åbo Svenska Teater ja Linnateatteri
Lauantai
13.40-14.20
Kuisti B-halli
NÄYTELMÄ KIRJALLISUUDEN LAJINA JA DRAMATURGIN TYÖNKUVA.

Kansallisteatterin dramaturgi MINNA LEINO ja Turun kaupunginteatterin dramaturgi SATU RASILA. Haastattelijana Kansallisteatterin pääjohtaja MIKA MYLLYAHO.

Ohjelmatuottaja: Suomen Kansallisteatteri
15.30-16.10
Eino 2.krs
KESÄTEATTERIKESKUSTELU!

Suomessa on poikkeuksellisen runsas ja aktiivinen kesäteatterikenttä, joka kattaa koko maan. Mitä kesäteattereissa esitetään ja kuka kesäteattereille kirjoittaa? Kesäteatterista keskustelemassa näytelmäkirjailijat Satu Rasila ja Tanja Puustinen-Kiljunen. Keskustelua vetää Sami Keski-Vähälä.

Ohjelmatuottaja: Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry
16.20-17.00
Auditorio
THE 24 HOURS PLAY –TYÖRYHMÄ ESITTÄÄ: NÄYTELMÄN ENSI-ILTA!

Tervetuloa seuraamaan Kirjamessuilla 24 tunnissa luodun näytelmän ensiesitystä! Lavalla näytelmän kirjoittaja SATU RASILA, ohjaaja TOVE APPELGREN, säveltäjä JUSSI VAHVASELKÄ ja näyttelijät JUKKA AALTONEN, ELLA LAHDENMÄKI, ULLA REINIKAINEN ja JERRY WAHLFORSS. Mukana myös Suomen The 24 Hour Plays –konseptin asiantuntija ANGELIKA MEUSEL Rakastajat teatterista Porista. Yleisölle avoin harjoitus järjestetään Messukeskuksen D-hallissa lauantaina 5.10. klo 13.00.

Ohjelmatuottaja: Turun kaupunginteatteri, Åbo Svenska Teater ja Linnateatteri
Sunnuntai
10.20-10.50
Agricola A-halli

KIRJAILIJAN JA DRAMATURGIN SUHDE.

Tommi Kinnusen menestysteoksen Neljäntienristeyksen kirjoittamisesta näytelmäksi keskustelevat TOMMI KINNUNEN ja SATU RASILA.

Ohjelmatuottaja: Turun kaupunginteatteri
11.10-11.40
Kuisti B-halli

NÄYTELMÄKIRJAILIJAN JA OHJAAJAN SUHDE

Millainen prosessi uuden näytelmän kirjoittaminen on? Millaista keskustelua näytelmäkirjailijan ja ohjaajan välillä käydään? Keskustelijoina SATU RASILA ja MIKKO KOUKI, moderaattorina Turun Kaupunginteatterin toimitusjohtaja Arto Valkama.

Ohjelmatuottaja: Turun kaupunginteatteri
12.00-12.20
Kallas

NUKKETEATTERI ERITYISOSAAMISALUEENA.

Turkua pidetään nykynukketeatterin kehtona. Turussa on paitsi alan koulutusta myös vahva nukketeatterin tekijöiden verkosto. Miten nukketeatterikenttä on viime vuosina muuttunut? Mitä mielenkiintoista alalla on juuri nyt tapahtumassa? Keskustelijana nukketeatteritaiteilija TIMO VÄNTSI ja haastattelijana Satu Rasila.

Ohjelmatuottaja: Turun kaupunginteatteri