Sami Keski-Vähälä

näytelmäkirjailija

Perjantai
11.40-12.00
Eino 2.krs
TARU SORMUSTEN HERRASTA - kuinka suurteos dramatisoidaan?

Näytelmäkirjailija SAMI KESKI-VÄHÄLÄ dramatisoi seikkailusaagan näyttämölle. Dramatisointiprosessin vaiheista Keski-Vähälää haastattelee Mikko Kouki.

Ohjelmatuottaja: Turun kaupunginteatteri
13.50-14.10
Kuisti B-halli
LEA-FINALISTIEN JULKISTUS ja AMMATTINA NÄYTELMÄKIRJAILIJA –keskustelu

Lea-palkinto on Suomen Näytelmäkirjailijoiden ja Käsikirjoittajien vuosittain jakama kirjallisuuspalkinto, joka myönnetään näytelmäkirjailijalle edellisen vuoden parhaasta kantaesitetystä näytelmätekstistä. Lea-palkintoehdokkaat julkaistaan kirjamessuilla. Finalistit on valinnut kolmihenkinen raati: ohjaaja Sirpa Riuttala, dramaturgi Iira Halttunen ja teatterikriitikko Matti Tuomela. Lea-finalistien julkaisua seuraa Ammattina näytelmäkirjailija -keskustelu. Keskustelua johtaa Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Sami Keski-Vähälä. Keskustelemassa ovat Lea-finalistit

Ohjelmatuottaja: Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry
Lauantai
13.40-14.15
Jukola 2.krs
DRAMA SLAM – Uusinta uutta! Kuulit sen ensi kerran täällä.

Erilaiset slamit ovat vallanneet suomalaiset kulttuuritapahtumat. Olet ehkä kuullut poetry slameista, mutta entä drama slam? Tervetuloa kuulemaan otteita uusimmasta kotimaisesta näytelmäkirjallisuudesta! Näytelmäkirjailijat lukevat 5 minuutin otteita uunituoreista teksteistään. Gongimestarina ja kellokallena esityksessä toimii näytelmäkirjailija ja dramaturgi Elina Snicker.  

Ohjelmatuottaja: Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry
15.30-16.10
Eino 2.krs
KESÄTEATTERIKESKUSTELU!

Suomessa on poikkeuksellisen runsas ja aktiivinen kesäteatterikenttä, joka kattaa koko maan. Mitä kesäteattereissa esitetään ja kuka kesäteattereille kirjoittaa? Kesäteatterista keskustelemassa näytelmäkirjailijat Satu Rasila ja Tanja Puustinen-Kiljunen. Keskustelua vetää Sami Keski-Vähälä.

Ohjelmatuottaja: Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry