Riitta Monto

Humanistisen tiedekunnan työelämäprofessori

Turun yliopisto

Lauantai
11:15-11:45
Auditorio
PIMEYDESTÄ VALOON: MITEN TULEVAISUUTTA ON RAKENNETTU ENNEN JA NYT? PANEELI. (Turun yliopisto.)

Ilmastonmuutos, sota, pandemia – miten suunnitella tulevaisuutta epävakaassa tilanteessa? Millaisia pelkoja ihmisillä on ennen ollut, entä nykyään? Miten ylläpidämme toivoa ja haaveilemme paremmasta? Panelisteina ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo, Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi, Turun yliopiston kulttuurihistorian dosentti Marika Räsänen ja kirjailija Jenni Räinä. Vetäjänä Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan työelämäprofessori Riitta Monto.

Ohjelmatuottaja: Turun yliopisto
Sunnuntai
12:00-12:20
Fiore

KERTOMUKSIA EPÄTOIVOSTA JA TOIVOSTA (Turun yliopisto).

Miten kertomukset auttavat meitä selviämään pahuudesta, kestämään epävarmuutta ja toivomaan parempaa? Millä tavoin kertomukset voivat antaa tukea vaikeiden asioiden käsittelyyn? Kuinka ymmärrämme itseämme ja maailmaa kertomusten kautta? Haastateltavana Turun yliopiston kirjallisuustieteen professori Hanna Meretoja ja haastattelijana Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan työelämäprofessori Riitta Monto.

Ohjelmatuottaja: Turun yliopisto
12:20-13:00
Fiore

DYSTOPIAT JA UTOPIAT ELOKUVISSA JA KUVATAITEESSA (Turun yliopisto).

Millaisia puhuttelevia dystopioiden ja utopioiden kuvauksia löytyy kuvataiteesta ja elokuvista? Miten kuvaukset ovat muuttuneet vuosien varrella ja mitä ne kertovat oman aikansa toiveista ja peloista? Haastateltavina taidehistorian väitöskirjatutkija Hilja Roivainen ja mediakulttuurin dosentti Rami Mähkä Turun yliopistosta. Haastattelijana Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan työelämäprofessori Riitta Monto.

Ohjelmatuottaja: Turun yliopisto