Pipsa Lonka

Kuvaaja: Jussi Kirjavainen

näytelmäkirjailija-dramaturgi

Pipsa Lonka (s. 1977) on kirjailija ja dramaturgi, joka valmistui vuonna 2007 teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Hänen monipuolinen tuotantonsa sisältää näytelmiä sekä aikuisille että nuorille. Longan näytelmät käsittelevät usein ihmisen suhdetta fyysiseen tai mentaaliseen ympäristöön ja luontoon. Ne luovat pikemmin maisemia ja tiloja kuin tarinan, ja teosten kerroksellisuus tekee niistä moniulotteisia.

Lauantai
12.40-13.40
Jukola 2.krs
NÄYTELMÄ IHMISEN JÄLKEEN –paneelikeskustelu

Näytelmä uuden ajattelun mahdollistajana ja osana posthumanistista diskurssia. Keskustelijoina TY:n kotimaisen kirjallisuuden dosentti ELSI HYTTINEN, näytelmäkirjailija-dramaturgi PIPSA LONKA sekä mm. Meriteatterissa ja Ylioppilasteatterissa vaikuttava käsikirjoittaja-ohjaaja ANNI MIKKELSSON. Haastattelijoina TY:n kotimaisen kirjallisuuden opiskelijat Juuli Lappalainen ja Vilja Välimäki.

Ohjelmatuottaja: Muusa ry
13.40-14.15
Jukola 2.krs
DRAMA SLAM – Uusinta uutta! Kuulit sen ensi kerran täällä.

Erilaiset slamit ovat vallanneet suomalaiset kulttuuritapahtumat. Olet ehkä kuullut poetry slameista, mutta entä drama slam? Tervetuloa kuulemaan otteita uusimmasta kotimaisesta näytelmäkirjallisuudesta! Näytelmäkirjailijat lukevat 5 minuutin otteita uunituoreista teksteistään. Gongimestarina ja kellokallena esityksessä toimii näytelmäkirjailija ja dramaturgi Elina Snicker.  

Ohjelmatuottaja: Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry