Mika Rönkkö

moderaattori, haastattelija

Perjantai
17.00-17.25
Agricola A-halli
SAARA TURUNEN: TAVALLISUUDEN AAVE JA MUITA NÄYTELMIÄ ja E.L. KARHU: PRINSESSA HAMLET JA MUITA NÄYTELMIÄ

Näytelmäkirjailijat E.L. Karhu ja Saara Turunen keskustelevat näytelmäkirjallisuudesta, tekijyydestä, sukupuolesta, vallasta ja ystävyydestä. Turuselta on ilmestynyt teoskokoelma Tavallisuuden aave ja muita näytelmiä 2019, Karhulta Prinsessa Hamlet ja muita näytelmiä 2017 Moderaattorina keskustelussa toimii kustantaja Mika Rönkkö. TULKATAAN VIITTOMAKIELELLE (Diak)

Ohjelmatuottaja: Into
Lauantai
17.10-17.45
Jukola 2.krs
HISTORIAN SUURMIEHIÄ JA –NAISIA

Maailma tuntee monia kuuluisia miespuolisia tutkimusmatkailijoita, joiden varjoon on jäänyt suuri joukko naismatkailijoita, jotka aikansa soveliaisuussääntöjä uhmaten suuntasivat kohti tuntematonta. Historian suurmiehistä muistetaan yleensä vain hyvä, vaikka jotkut jalustoille nostetuista kansallissankareista syyllistyivät karmeuksiin. Keskustelemassa PÄIVI LAITINEN: REISSUNAISIA (Tammi) ja ARI TURUNEN: MULKEROT (Into). Moderaattori Mika Rönkkö.

Ohjelmatuottaja: Tammi, Into
Sunnuntai
13.35-14.05
Onerva 2.krs

ULKONÄKÖYHTEISKUNTA – ULKOINEN OLEMUS PÄÄOMANA 2000-LUVUN SUOMESSA

Tutkijaryhmä selvitti ulkonäön ja elämässä menestymisen välistä yhteyttä yhteiskunnassamme, käsitellen niin ulkonäköön kohdistuvan kulutuksen mielekkyyttä ja mielettömyyttä kuin myös ulkonäön merkitystä ihmissuhteissa ja työelämässä. Ryhmän jäseniä VTM IIDA KUKKOSTA ja VTM ERICA ÅBERGIA haastattelee Mika Rönkkö.

Ohjelmatuottaja: Into