Laura Laakso

Kuvaaja: Riku Suonio

kirjailija

Laura Laakso on kirjailija, toimittaja, käsikirjoittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja. Hän on opiskellut teatteria, kirjallisuutta, arkkitehtuuria ja tanssia sekä työskennellyt muun muassa lentoemäntänä, näyttelijänä, kondiittorina ja kongressipäällikkönä. Hänen näytelmäsä Tyttö nimeltä Pan, johon Mrs. Milkyway pohautuu, palkittiin vuoden 2015 Ylioppilasteatterifestivaalien parhaana kantaesitystekstinä.

Lauantai
11.30-12.00
Jukola 2.krs
LAURA LAAKSO: MRS. MILKYWAY (Aviador) ja RAISA OMAHEIMO: SYDÄN (S&S)

Laakson kokeellinen Mrs. Milkyway on hänen palkittuun näytelmäänsä Tyttö nimeltä Pan pohjautuva tajunnanvirtakertomus lentoemännän peloista ja naisen identiteetistä. Omaheimon teoksessa Sydän nainen heittää sydämensä ulos: elämä sen kanssa on käynyt mahdottomaksi. Tummasävyinen, surrealistinen romaani tutkii rakkaudenkaipuuta omintakeisesti ja pelottomasti. Teatterin maailmasta tuttuja esikoiskirjailijoita haastattelee Johanna Forss.

Ohjelmatuottaja: Aviador, S&S
15.40-16.00
Lasten alue Lukulava B-halli
Guhke ja kadonneiden revontulten arvoitus

Nojatuolimatka Lappiin! Kirjailija Laura Laakso lukee Anssi Juujärven kirjaa ja tutkailee kuvitusta yhdessä lasten kanssa.

Ohjelmatuottaja: Aviador
Sunnuntai
16.20-16.50
Auditorio

MIKKO INNASEN MAAKUNTAUUDISTUS – unohtumaton, soitannollis-lyyrinen kombinaatio jazzia ja runoutta!

Saksofonisti MIKKO INNANEN sekä kirjailijat LAURA LAAKSO ja JUHA KULMALA esittävät Innasen uudistettuja maakuntalauluja ja maakuntarunoja.

Ohjelmatuottaja: Aviador