Juha Hietanen

toimittaja

Perjantai
14.20-14.50
Tieto B-halli
KASVIEN MAAGINEN MAAILMA JA ELÄMÄÄ MAAN KÄTKÖISSÄ.

Mitä todella tiedämme kasvien ominaisuuksista tai monenkirjavien alkueliöiden ja hyönteisten elämästä maan kätköissä? Keskustelemassa SINIKKA PIIPPO (Kasvien maaginen maailma, Tammi) ja VEIKKO HUHTA & VARPU VAHTERA (Elämää maan kätköissä, Gaudeamus). Haastattelija Juha Hietanen.

Ohjelmatuottaja: Tammi, Gaudeamus
Lauantai
10.20-10.50
Eino 2.krs
TRANSLATING EUROPE – EU:n kirjallisuutta kääntämässä.

Mitä EU-maiden kirjoja käännetään, mitä ei? Kuinka hyvä kuva Suomessa on eurooppalaisesta kaunokirjallisuudesta? Keskustelijoina suomentajat HANNIMARI HEINO (italia), MIRJA HOVILA (latvia), PÄIVI PALOPOSKI (puola) ja JARI AULA (slovakki). Haastattelija toimittaja Juha Hietanen.

Ohjelmatuottaja: EUNIC
14.30-15.05
Eino 2.krs
MISTÄ DEKKARISTIT AMMENTAVAT?

SEPPO MUSTALUOTO: Slaavilainen peli (2018) ja Kuoleman safari (2019, Gummerus) on tehnyt pitkän uran ammattisotilaana. ESA-PEKKA KANNIAISELLA: Hämähäkin huone (Karisto) on 25 vuoden kokemus kriminaalityöstä. Miten he hyödyntävät kokemuksiaan dekkareissa? Miten kirjoihin saadaan uskottavuus, kun tapahtumapaikkoina ovat Afganistan ja Nigeria? Haastattelija Juha Hietanen.

Ohjelmatuottaja: Gummerus, Karisto
Sunnuntai
12.25-12.45
Auditorio

ESA SIRÉN: KOMPAKKAJOEN SISSIPARTIO

Sukupolvensa parhaan sotakirjailijan teos vie hurjalle sissiretkelle erämaahan. Rukajärvellä riehuvat jatkosodan lopun Ontrosenvaaran taistelut, kun JR 10:n sissipartio suuntaa Kompakkajoelle. Mukana on niin sodassa keitettyjä veteraaneja kuin hermojensa kanssa kamppailevia tulokkaita. Haastattelija Juha Hietanen.

Ohjelmatuottaja: Gummerus
12.45-13.10
Onerva 2.krs

LAURI NUMMENMAA: TUNNEKARTASTO

Tunteet ovat ihmismielen suurimpia mysteereitä. Elämä on täynnä riemua ja kurjuutta, onnea ja tuskaa sekä yllätyksiä. Millaista elämä olisi ilman tunteita? Tunteiden tutkimuksen kansainvälistä huippunimeä Nummenmaata haastattelija Juha Hietanen.

Ohjelmatuottaja: Tammi
15.00-15.25
Tieto B-halli

PEKKA HAAVISTO: EUROOPPA RAITEILLA.

Intohimoinen junamatkustaja palaa raiteille. Matkustaessaan Gdyniasta Zagrebiin ja Barcelonasta Berliiniin Haavisto tapaa kanssamatkustajia, kahvilafilosofeja, suunnannäyttäjiä ja uusia eurooppalaisia. Mistä Euroopan eri kulmilla keskustellaan? Haastattelija Juha Hietanen.

Ohjelmatuottaja: Nemo