Jonna Tapanainen

moderaattori, haastattelija

Lauantai
12.30-13.00
Eino 2.krs
Anna-Kaisa Linna-Aho ja Johanna Laitila

ANNA-KAISA LINNA-AHO: PAPERIJOUTSEN (Otava) Tarina pienen kylän ihmissuhteista jatkosodan aikaan. Nuoria naisia ja miehiä iässä, jossa sydämet särkyvät ja JOHANNA LAITILA: LILIUM REGALE (Gummerus). Väkevä, aistivoimainen lukukokemus, jonka pääteemoja ovat naiseksi kasvaminen, seksuaalinen herääminen, kielletty rakkaus ja sodan vaietut haavat. Haastattelija Jonna Tapanainen.

Ohjelmatuottaja: Otava, Gummerus
Sunnuntai
10.20-10.45
Eino 2.krs

MARJUT HJELT & DAGA ULV: TARUJEN HEVOSET AAVEHEVOSESTA YKSISARVISIIN

Marjut Hjeltin Tarujen hevoset on kaikkien hevosten ystävien ja myyteistä kiinnostuneiden upeasti kuvitettu unelmakirja. Teos esittelee tuttuja ja tuntemattomia nelijalkaisia aina Pegasoksesta intiaanien värejä hohtaviin ratsuihin ja luo kiinnostavan katseen vieraisiin kulttuureihin ja hevosten historiaan. Haastattelija Jonna Tapanainen.

Ohjelmatuottaja: Karisto
11.20-11.40
Kallas

PETRI TAMMINEN: KUN KOHTAAT AVARUUSOLENNON

Kun pihalle saapuu avaruusalus, saattaa ystävystyä ihan yllättäen. Rakastetun kirjailijan ensimmäinen lastenkirja antaa viisaita neuvoja maailmassa ja ihmisenä olemiseen ja todistaa, että pahimmatkin pelkonsa voi voittaa. Haastattelija: Jonna Tapanainen

Ohjelmatuottaja: Karisto
13.10-13.30
Kuisti B-halli

TERHI RANNELA: KIIVAAT

Todellisiin tapahtumiin perustuva romaani vie sodan vuosiin ja nuoruuteen, aikaan, jolloin aatteet palavat ja on kiire elää. 16-vuotias Salme vastusti Suomen sotaa Saksan rinnalla. Kymmenen vuoden jälkeen hän palaa kirjeissään kiihkeisiin aikoihin. Haastattelija Jonna Tapanainen.

Ohjelmatuottaja: Karisto
14.15-14.35
Eino 2.krs

JUKKA M. HEIKKILÄ: JUPPITERIN SAARI

Antiikin historia kohtaa täysiverisen seikkailutarinan. Romaani vie Rooman keisari Aureliuksen hallituskaudelle ja Juppiterin vuorelle, jonne päätynyt retkikunta saa vastaansa salaperäisen voiman. Haastattelija Jonna Tapanainen.

Ohjelmatuottaja: Karisto
15.50-16.20
Fiore A-halli

FANTASIAMAAILMAT – miten kirjailija luo fantasiamaailman ja ammentaa muinaisista kulttuureista

KATINKA SARANOJA: Korpinlaulu (Karisto) vie keskelle Savusälvän valtataisteluita, joissa Korppikurun tytär Étain joutuu ristituleen. KATRI ALATALO: Ikuisesti, siskoni (Gummerus) on eeppinen kasvutarina sisaruksista, kateudesta ja petoksesta, joka saa kuolemankin sijoiltaan. JOHANNA VALKAMA: Jäävuonon Ruusu (Otava) on Metsän ja meren suku-seikkailusarjan jatko-osa, jossa rakkaus leimahtaa viikinkinaisen ja tuntemattoman soturin välillä. Moderaattori Jonna Tapanainen.

Ohjelmatuottaja: Gummerus, Karisto, Otava