Jesse Söderlund
keittiömestari
Jesse's Kitchen
Jesse Söderlund
Ravintola-alan ammattioppilaitokset kilpailevat vuoden 2024 Ruokamessukokin herruudesta.
Palkitaan vuoden 2024 ruokamessukokki
Minkälaisissa tiloissa keskiajan Turussa kestitettiin vieraita ja milloin ensimmäiset kahvilat perustettiin Aurajoen varrelle? Entä miten Merthenin kellari liittyy Turun vilkkaaseen ravintoelämään ja milloin turkulaisissa ravintoloissa alettiin tarjoilla pöytiin ruokaa ja juomaa? Aiheesta keskustelevat arkeologi Ilari Aalto sekä historioitsija Topi Artukka.
Kirjailija Heikki Valkama kertoo Oishii-kirjansa synnystä ja suhteestaan japanilaiseen ruokaan.Lavalla valmistetaan sesongin inspiroimia japanilaisia herkkuja.
Keittiömestari Jesse Söderlund kokkaa ajankohtaisilla teemoilla sekä kertoo ruokatrendeistä Suomesta ja maailmalta.
Luennolla keskitymme kuohuviinin maailmaan. Tutustumme kuohuviinin eri valmistustapoihin ja tyyleihin, vertailemme alueellisia eroja ja katsomme hieman kuohuviinin ja eritoten samppanjan tulevaisuuteen. Luennolla voit myös kerätä vinkit juhlakauteen ja päästä mukaan kuohuvien trendien maailmaan.
Tule mukaan matkalle tutustumaan Kreetan herkkuihin! Lavalla kokataan autenttisia kreikkalaisia ruokia laadukkaista kreetalaisista viineistä, oliiviöljystä ja balsamicosta. Samalla kuulet kiehtovia tarinoita näiden tuotteiden alkuperästä ja valmistuksesta.
Nyt leivotaan gluteenitonta sadonkorjuuteemalla! Marjo Jokinen Keliakialiitosta antaa vinkit syksyisen piirakan leivontaan.
Kuinka kirjat ja kirjailijat muuttuvat kakuiksi ja mitkä asiat tuovat iloa elämään, kun on parantumaton psyykkinen sairaus? Anna Pölkki on turkulaissyntyinen kakkukirjailija, jonka uusin teos Metsien kaukainen sini (Avain 2024) on omakohtainen kuvaus elämästä kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa sekä luonnon tarjoamasta hoivasta. Pölkki leipoo lavalla uuden kirjansa ja Anni Swanin kunniaksi Metsien kaukainen sini -nimistä kakkua ja keskustelee elämän iloista Jesse Söderlundin kanssa. Resepti on julkaistu Pölkin esikoiskirjassa Kakkuja salaisesta puutarhasta (Avain 2023), joka sisältää lukuvinkkejä ja klassikkokirjojen inspiroimia kakkureseptejä.
Lähde tutustumaan Sisilian aurinkoisiin makuihin! Lavalla valmistetaan herkullisia ruokia sisilialaisista viineistä samalla, kun kuullaan tarinoita niiden rikkaasta historiasta ja ainutlaatuisesta maaperästä. Tervetuloa makumatkalle Sisilian sydämeen!
KIRJALLISTA KOKKAILUA VIIHDYTTÄVIEN LUONTOTARINOIDEN SIIVITTÄMÄNÄ. HELI LAAKSONEN.
Kirjailija Heli Laaksonen on valinnut luontokirjoistaan mielenkiintoisimmat lajit - ja Jesse Söderlund valmistaa niistä inspiroituneena ruokaa. Helin runolliset lajivalinnat ruoan pohjaksi ovat: ahven, sitruuna, peru- ja porkkana, litulaukka, kardemumma, herkkutatti, ruis ja kiivihedelmä.
KREETAN MAKUJA LAUTASELLA. WMOUNTAINS.
Tule mukaan matkalle tutustumaan Kreetan herkkuihin! Lavalla kokataan autenttisia kreikkalaisia ruokia laadukkaista kreetalaisista viineistä, oliiviöljystä ja balsamicosta. Samalla kuulet kiehtovia tarinoita näiden tuotteiden alkuperästä ja valmistuksesta.
HYVÄ, PAHA RUOKA - RUOAN ROOLI YHTEISKUNNASSA. VILLE-JUHANI SUTINEN.
KETORUOKAVALIO. ELVIIRA KREBBER.
RAKKAUDESTA RIISTARUOKAAN. NOVIDA.
YRTIT. DELIVERDE.
JESSEN TERVEISET MAAILMALTA. JESSE SÖDERLUND