Jaakko Mikkola

Haastattelija

Perjantai
10.30-11.00
Auditorio
TIEDON MURROKSESSA NOKIAN TUHO, ESTONIAN TRAGEDIA JA MAAGINEN RUISROCK - Turun Journalistiyhdistys 100 vuotta –juhlakeskustelu

Nokia - nousu ja tuho Salossa - maailman johtavan kännykkäyrityksen alamäki. Miten Salohallin ikkunoiden takaa huokui salamyhkäisyys ja amerikkalaistyylinen yrityskulttuuri ja miten se mureni. Salon Seudun Sanomien taloustoimittaja SUVI KULLA sekä Turun Sanomien toimittaja LILLI JOKELA. Estonia - miltä kuvaajasta tuntui suuren tragedian äärellä, miten valita arvokkaat ja riittävät kuvat kertomaan, mistä on kyse. Turun Sanomista eläköitynyt valokuvaaja VEIKKO WAHLROOS, osana esitystä Wahlroosin autenttiset kuvat Estonian tapahtumista. Ruisrock - muutti maailmaa ja loi nuorisokulttuurin vuosina 1970–2020. Toimittajat JUKKA KITTILÄ ja JAAKKO MIKKOLA. Juontajana pj. SINI SILVAN.

Ohjelmatuottaja: Turun Journalistiyhdistys ry
13.30-13.50
Agricola A-halli
LEENA LEHTOLAINEN: ILVESVAARA

Leena Lehtolaisen viides Hilja Ilveskero -romaani on tiheätunnelmainen suljetun paikan mysteeri, joka näyttää, etteivät edes hulppeat puitteet ja uusin teknologia pysty suojelemaan ihmistä arvaamattomalta luonnolta. Haastattelijana Jaakko Mikkola.

Ohjelmatuottaja: Tammi
17.15-17.35
Fiore A-halli
JUSSI SUDENLEHTI: MELANKOLIA

Romaani Turun boheemin kaupunginosan värikkäästä historiasta ja murhasta. Melankolia kulkee halki menneen vuosisadan kohti ihmismielen synkkää ydintä kuin joki kohti pimeyden sydäntä. Haastattelijana Jaakko Mikkola.

Ohjelmatuottaja: WSOY
Lauantai
16.30-16.50
Agricola A-halli
ARTTU TUOMINEN: VAIETTU

Johtolanka-palkitun Tuomisen dekkari kertoo suomalaisista SS-vapaaehtoisista ja valinnoista, joiden seurauksia on kannettava koko loppuikä. Haastattelijana Jaakko Mikkola.

Ohjelmatuottaja: WSOY