Heli Laaksonen

Kuvaaja: Toomas Dettenborn

runoilija

Perjantai
14.00-14.30
Agricola A-halli
HELI LAAKSONEN & KYÖSTI MÄKIMATTILA: Runouden kuningatar ja tangokuningas

HELI LAAKSONEN & KYÖSTI MÄKIMATTILA: Runouden kuningatar ja tangokuningas kohtaavat runovuoropuhelussa teosten AURINKO. PORKKANA. VESI (Laaksonen, WSOY) ja VALOINA TOISILLEMME (Mäkimattila) tiimoilta.

Ohjelmatuottaja: Laaksonen, WSOY, Mäkimattila
Lauantai
11.40-12.00
Agricola A-halli
HELI LAAKSONEN: AURINKO. PORKKANA. VESI.

Runoissa vuorottelevat ilo ja suru, kepeys ja paino. Lounaismurre soi hilpeissä ja melankolisissa sävyissä mutta sivaltaa terävästi, kun runoilija ottaa kantaa oman kielen puolesta. Haastattelija Anna-Riikka Carlson. TULKATAAN VIITOTULLE PUHEELLE (Diak)

Ohjelmatuottaja: WSOY
12.50-13.20
Kuisti B-halli
PAIKALLISUUDEN PAIKKA – mitä kuuluu kotiseutukirjallisuudelle?

Keskustelijoina Euroopan historian professori LAURA KOLBE, runoilija HELI LAAKSONEN ja FT, toiminnanjohtaja RIITTA VANHATALO. Moderaattorina historiantutkija, kotiseutuaktiivi Teppo Ylitalo.

Ohjelmatuottaja: Suomen Kotiseutuliitto
14.05-14.45
Auditorio
RAKASTETUT TAITEILIJAT

RUNOILIJA HELI LAAKSONEN & MUUSIKKO LAURI TÄHKÄ keskustelevat uutuusjulkaisuistaan - Laaksosen runokokoelmasta Aurinko. Porkkana. Vesi (WSOY) ja Tähkän ajatusvirtakirjasta Äärille.

Ohjelmatuottaja: WSOY
Sunnuntai
11.10-11.30
Fiore A-halli

LEELO TUNGAL (Viro): TOVERI LAPSI, suom. Anja Salokannel

Omakohtaisiin muistoihin perustuva kuvaus pienen tytön elämästä Neuvosto-Virossa 1950-luvun alussa. Viisivuotiaan Leelon elämä mullistuu, kun pyssymiehet eräänä päivänä vievät äidin pois. Tungalia ja Salokannelta haastattelee Heli Laaksonen.

Ohjelmatuottaja: Viro, Arktinen Banaani
15.40-16.20
Kuisti B-halli

LATVIAN ELOONJÄÄMISEN VUOSIKYMMENET.

Neuvostoliiton miehityksen pitkien vuosikymmenten aikana latvialaiset saivat kokea niin vankileirien kauhuja kuin vallanpitäjien naurettavia vaatimuksia. HELI LAAKSONEN haastattelee latvialaisia kirjailijoita MARA ZALITEA, ATIS KLIMOVIČSIA ja INESE ZANDEREA sekä kääntäjä ANNIKA SUNAA.

Ohjelmatuottaja: Latvian suurlähetystö, Rozentals-seura ja Arktinen banaani.