Eeva Herrainsilta

haastattelija

Perjantai
11.40-12.00
Kuisti B-halli
KOULUKIUSAAMISEN PITKÄT JÄLJET.

23-vuotiaan ANTTI RÖNGÄN romaani JALAT ILMASSA (Gummerus) on omakohtainen debyytti koulukiusaamisen pitkistä jäljistä ja hyväksytyksi tulemisesta. Teos kuvaa, millaista on kantaa häpeän taakkaa ja miten toisen ihmisen hyväksyvä katse voi keventää raskaita kantamuksia. Haastattelija Eeva Herrainsilta.

Ohjelmatuottaja: Gummerus
15.20-15.40
Kallas
NIILLAS HOLMBERG: JALKAPOHJA

Saamelaisen runoilijan, muusikon ja aktivistin runokokoelma alleviivaa ihmisen ja maan välistä yhteyttä. Se on poeettinen manifesti, joka korostaa ympäristönsuojelun tärkeyttä. Haastattelija Eeva Herrainsilta.

Ohjelmatuottaja: Gummerus
Lauantai
16.30-16.50
Eino 2.krs
NYKYAJAN ROMANTTINEN VIIHDEKIRJALLISUUS SUOMESSA

Millainen on romanttisen viihdekirjallisuuden asema kirjallisuutemme kentässä – ketkä sitä lukevat ja ketkä kirjoittavat? Aiheesta kertoo kirjailija, väitöskirjatutkija Niina Mero, jonka esikoisromaani Englantilainen romanssi (Gummerus) vie eskapistiselle matkalle aateliskartanoon. Haastattelija Eeva Herrainsilta.

Ohjelmatuottaja: Gummerus
Sunnuntai
11.30-11.50
Fiore A-halli

PAULA HAVASTE: VIERASHUONEET

Millaista oli elämä Saarenmaalla, Neuvosto-Eestissä? Romaanissa kuvataan elämänmakuisesti majatalon valmistumista ja sitä pyörittävän Talvikin perheen selviytymistä 1950-luvun myllerryksessä. Haastattelija Eeva Herrainsilta.

Ohjelmatuottaja: Gummerus
14.10-14.40
Onerva 2.krs

TRAAGINEN TARINA 24-VUOTIAASTA RINTAMALÄÄKÄRI URPO VIINIKASTA

MARTTI BACKMAN: RINTAMALÄÄKÄRIN KUOLEMA. Kranaattikammosta kärsinyt Viinikka oli ainoa päällystöön kuulunut suomalainen sotilas, joka teloitettiin jatkosodan aikana. Backman kertoo Viinikan vaiheista tosipohjaisia dokumentteja elävöittäen ja tarinallistaen. Haastattelija Eeva Herrainsilta.

Ohjelmatuottaja: Gummerus