Antti Korhonen

Haastattelija

Gaudeamus

Perjantai
12.00-12.20
Tieto B-halli
KESKIAJAN HIRVIÖT

Kuvastoa keskiajasta on vaikea ajatella ilman kammottavia hirviöitä. FT, keskiajan tutkija MIIKKA TAMMINEN kertoo oppineiden teksteissä ja maankiertäjien kertomuksissa esiintyneistä mitä erikoisimmista hirviöistä. Samalla keskustellaan niiden muodostamasta historiallisesta taustasta länsimaisille ennakkoluuloille ja rasismille, mutta myös suvaitsevaisuudelle. Haastattelijana Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Gaudeamus
16.35-16.55
Kuisti B-halli
ARTO MUSTAJOKI: VÄÄRINYMMÄRRYKSIÄ

Väärinymmärrykset ovat usein pieniä ja arkisia, mutta joskus niillä on vakavia seurauksia. Teos auttaa tunnistamaan kommunikaation sudenkuoppia ja erhetulkintojen mahdollisuuksia. Huumorilla höystetty teos ammentaa niin tutkimuksesta kuin arkielämän sattumuksistakin. Haastattelijana Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Gaudeamus
Lauantai
14.30-14.50
Fiore A-halli
SIRPA KÄHKÖNEN: VIHREÄ SALI

Väkevä tarina vie 1960-luvun Kuopiosta aina 1910-luvun Pariisiin. Rakastetun Kuopio-sarjan jatko. Haastattelijana Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Otava
Sunnuntai
12.00-12.20
Agricola A-halli

RAIJA ORANEN: KAIKKI TÄMÄ VALO

Sopraano Anita Välkin tarina. Välkki oli kansainvälisesti tunnettu sopraano, joka valloitti maailman oopperalavat, mutta joutui vastoin tahtoaan jättämään uransa ja siirtymään opettajaksi. Haastattelijana Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Otava
15.05-15.25
Agricola A-halli

KJELL WESTÖ: TRITONUS

Maailmankuulu suomalaiskapellimestari on saavuttanut urallaan kaiken, mutta jokin hiertää. Onko hän jo laskeva tähti? Tummasävyinen romaani musiikin ja ystävyyden voimasta, unettomuudesta ja pimeän pelosta. Haastattelijana Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Otava
15.15-15.35
Jukola 2. krs

MENGZI – VELJELLISYYDEN TIE

Mengzi oli yksi Kiinan tunnetuimmista ajattelijoista ja Kungfutsen tärkein seuraaja. Megzin filosofiaa avaa suomentaja, sinologi ja tietokirjailija JYRKI KALLIO, haastattelijana Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Gaudeamus