Antti Korhonen

haastattelija

Perjantai
12.25-12.50
Agricola A-halli
S/S URST: KONTAKTI

Trilleri kahdesta naisesta, joiden välinen yhteys on voimakas, väistämätön – ja tappava. Salla Simukan ja Siri Kolun uuden trilogian avausosa. Haastattelija Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Otava
15.10-15.30
Fiore A-halli
HEIDI KÖNGÄS: MIRJAMI

Muista minua, hän sanoi vetäessään asetakin ylleen – sotavuosien hullu rakkaus uhmaa järjen ääntä. Haastattelija Antti Korhonen. TULKATAAN VIITTOMAKIELELLE (Diak)

Ohjelmatuottaja: Otava
16.10-16.30
Fiore A-halli
REIJO MÄKI: VAREKSENPOIKA PIFFA TURUN MURTESSEN

Kääntäny Suamen Kari Turust. Alkuteos Moukanpeli ilmestys ensmäsen kerra vuanna 1986. Murreversion julkistamistilaisuus! Haastattelija Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Otava
Lauantai
15.30-15.50
Kuisti B-halli
ASTRID SWAN: VIIMEINEN KIRJANI – KIRJOITUKSIA ELÄMÄSTÄ

Swan on parantumatonta syöpää sairastava äiti, puoliso, tytär, säveltäjä ja muusikko, jonka elämäntarinassa lapsuuden turvattomuus, taiteilijuuden perintö sekä rakkaus ja sairaus kietoutuvat raastavan kauniilla tavalla yhteen. Haastattelija Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Nemo
16.10-16.30
Kuisti B-halli
JÖRN DONNER: VIIMEINEN TAISTO

Henkilökohtaiset päiväkirjamerkinnät paljastavat kulttuurijärkäleen yksityisen puolen. Millaista vanheneminen on ja mikä elämässä lopulta on tärkeää? ”Pysyäkseen elossa on oltava halu pysyä elossa, eikä ruveta heti samanlaiseksi kuin muut, elottomaksi.” Haastattelija Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Otava
16.30-16.50
Kuisti B-halli
SUOMALAISEN KUOLEMAN HISTORIA.

Millaisia ovat olleet kuolemaan liittyvät uskomukset ja miten suhde kuolemaan on muuttunut vuosisatojen kuluessa? VTT, sosiaalihistorian dos. ILONA PAJARI ja FT, historiatutkija JUSSI JALONEN. Haastattelija Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Gaudeamus
Sunnuntai
11.10-11.30
Agricola A-halli

SIRPA KÄHKÖNEN: MUISTORUOHO

Käsittelemättömät asiat periytyvät polvesta toiseen – rakastettu Kuopio-sarja jatkuu. Kesällä 1972 Vietnam-uutisointi herättää Idan tukahdutetut muistot Sortavalan sotatoimialueelta. Raju ahdistuminen pakottaa hänet palaamaan menneeseen. Haastattelija Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Otava
12.40-13.05
Tieto B-halli

MERKILLINEN MAUNO – toim. Seppo Lindblom ja Pekka Korpinen

Omintakeinen ajattelija lähipiirin silmin. Presidentti Mauno Koivisto nousi Turun satamasta tohtoriksi, pankinjohtajaksi ja valtakunnan huipulle. SEPPO LINDBLOMIA haastattelee Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Otava
13.05-13.25
Tieto B-halli

RAIJA ORANEN: MANU

Rakastetun kertojan loisteliaassa romaanissa lähihistoriamme suuri tuntematon puhuu itse ja kertoo tarinansa suoraan lukijalle. Haastattelija Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Otava
13.50-14.10
Tieto B-halli

JAAKKO TAHKOKALLIO: PIMEÄ AIKA

Huppupäiset pyövelit katkovat kauloja, noitia poltetaan, taikausko kukoistaa. Kirkko päättää kaikesta ihmisten elämässä ja maapallon uskotaan olevan litteä. Tällaista oli elämä keskiajalla - vai oliko sittenkään? Sitkeitä myyttejä pimeästä aikakaudesta murretaan yksi kerrallaan. Haastattelija Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Gaudeamus
15.30-16.00
Agricola A-halli

JUHA MIETO JA PAULI NEVALA!

Miedon tie (Karisto) kertoo urheilu-uran monista katkerista pettymyksistä ja yksityiselämän suuresta menetyksestä, elämästä, joka jatkui vastoinkäymisistä huolimatta. Kaamea heittäjä (Atrain&Nord) on Pauli Nevalan urheilijaelämänkerta. Kansallissankareita haastattelee Antti Korhonen.

Ohjelmatuottaja: Karisto, Atrain&Nord