Ulla Järvi

Kuvaaja: Mikko Käkelä

Tiedetoimittajain liitto

pääsihteeri

Perjantai
10.30-10.50
Tieto B-halli
Markku T. Hyyppä: Ikääntyvän muistikirja
Ikääntyvän muistikirja kertoo, mitä tieteellisen tutkimuksen perusteella tiedetään, ja ei tiedetä, ikääntyvän muistin ja hoksaamisen buustauksesta. Kirjailija Markku T. Hyyppää haastattelee Ulla Järvi.
Ohjelmatuottaja: Kustannus Oy Duodecim
15.20-16.00
Tieto B-halli
Opi leikiten – valistu viihtyen!
Luitko pienenä – tai isona – Aku Ankkaa? Seurasitko henkeä pidättäen Peukaloisen seikkailuja tv-sarjasta? Lumoudutko leffasta ja uppoudutko tv-sarjaan? Sadut, sarjakuvat ja kertomukset ovat aina toimineet oppimisen välineinä. Et varmaan tullut lapsena ajatelleeksi, että Pelle Pelottoman keksinnöt pitivät sisällään fysiikkaa ja kemiaa tai että Peukaloisen kanssa opit Pohjolan maantietoa. Suomen tiedetoimittajain liiton keskustelussa kurkistetaan tarinoiden ja mielikuvituksen välityksellä oppimisen iloihin. Kirjailija Tiina Raevaara, matemaatikko Samuli Siltanen ja tietokirjailija Niklas Bengtsson. Haastattelijana tiedetoimittaja Ulla Järvi.
Ohjelmatuottaja: Suomen tiedetoimittajain liitto
Lauantai
13.00-13.40
Tieto B-halli
Huikee idis! Hyvät ja huonot tiedeuutiset
Kuule, mikä on päivän tiedeuutisen ydin. Raati ruotii tiedeuutisia. Markku Jokisipilä, Tiina Raevaara, Sofia Sourander, Tuukka Tammi. Juontajana Ulla Järvi.
Ohjelmatuottaja: Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta