Tuula Vainikainentietokirjailija, tiedottaja

Perjantai
10.40-11.00
Tieto B-halli
Miksi aina väsyttää? – Irti uupumuksen noidankehästä
Mitä tehdä kun unikaan ei virkistä? Kirja tarjoaa asiantuntijatietoa väsymyksen moni-ilmeisyydestä ja huonounisuuden syistä. Mukana on myös väsymyksestä kärsineiden kokemuksia ja kertomuksia omasta selviytymisestä sekä runsaasti konkreettisia neuvoja väsymyksen selättämiseksi. Tietokirjailija ja tiedottaja Tuula Vainikaista haastattee Liisa Koivula.
Ohjelmatuottaja: Kirjapaja
11.00-11.20
Tieto B-halli
Nöyryytys – Arvokkuuden kokemuksen menettämisestä ja uudelleen löytämisestä
Nöyryyttävät kokemukset ovat psykofyysisiä traumoja, jotka paranevat hitaasti. Ne vaikuttavat yksilöihin ja laajemmin myös kokonaisiin kansakuntiin. Miten nöyryytykset vahingoittavat ihmisen mieltä? Miten uusien nöyryytysten pelko kahlitsee ihmistä? Psykiatrian erikoislääkäri ja tietokirjailija Juhani Mattilaa haastattelee Tuula Vainikainen.
Ohjelmatuottaja: Kirjapaja
Lauantai
13.50-14.40
Tieto B-halli
Tietokirjaraati
Tietokirjaraati ruotii Levyraadista tutulla formaatilla viittä ajankohtaista tietokirjaa. Raadissa on mukana Paula Havaste, Tuomo Karhu, Roope Lipasti ja Tuula Vainikainen. Raadin juontaa Anne Rutanen.
Ohjelmatuottaja: Suomen tietokirjailijat ry
Sunnuntai
14.00-14.20
Tieto B-halli
Saa jännittää – Jännittäminen voimavarana
Teos avaa sosiaalisiin tilanteisiin ja esillä olemiseen liittyvän jännittämisen syitä ja seurauksia. Se tarjoaa keinoja, joilla omaan ja toisten jännittämiseen voi oppia suhtautumaan armollisemmin, tapoja, joilla jännittämisen kokemus lievittyy ja kääntyy voimavaraksi. Psykologi ja psykoterapeutti Minna Martinia haastattelee Tuula Vainikainen.
Ohjelmatuottaja: Kirjapaja