Tittamari Marttinenkirjailija

Perjantai
12.00-12.40
Fiore A-halli
Omaa itseä rakentamassa: sateenkaariteemat lasten- ja nuortenkirjallisuudessa.
Paneelikeskustelun aiheena on seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus lasten- ja nuortenkirjallisuudessa ja mikä merkitys teemojen käsittelyllä on nuorille lukijoille oman identiteetin rakentamisessa. FT Heta Mulari, tutkija, Nuorisotutkimusverkosto; kirjailija Siri Kolu; Lastenkulttuurin läänintaiteilija, kirjailija Tittamari Marttinen ja kirjoittaja, valokuvaaja Eino Nurmisto. Juontaja: FM Sari Miettinen, Turun yliopisto, Suomen Queer-tutkimuksen seuran puheenjohtaja.
Ohjelmatuottaja: Suomen Queer-tutkimuksen seura & Suomi 100- sateenkaaren väreissä.
14.10-14.40
Fiore A-halli
Tyttöenergiaa!
Tittamari Marttinen: Linnean laiskanlinnassa (Karisto Oy) viisitoistavuotias Linnea saa paikallislehdestä oman palstan, jolla hän ratkoo lukijoiden ongelmia – ja samalla vähän omiaankin. Haastattelija: Paula Halkola.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy ja WSOY
15.40-16.30
Kallas
Kotimaisen lastenkirjan realismi ja taivutettu todellisuus
Missä kulkee toden ja sadun raja? Millaisin erilaisin tavoin kirjailijat kiinnittävät teoksensa olemassa olevaan maailmaan ja missä kohdin he taivuttavat todellisuutta tarinan tarpeisiin? Keskustelemassa kirjailijat Johanna Hulkko (Karisto), Taru Viinikainen (WSOY), Siri Kolu (Otava) ja Tittamari Marttinen (Lasten Keskus). Haastattelijana Esa Silander. Lasten äänet.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy, WSOY, Kustannusosakeyhtiö Otava, Lasten Keskus