Tiina Raevaara

Kuvaaja: Toni Härkönen

Like

tiedetoimittaja, tietokirjailija

Perjantai
13.00-13.40
Tieto B-halli
Huikee idis! Hyvä vai huono tiedeuutinen
Tiedetoimittaja Tiina Raevaara, elämysjohtaja Mikko Myllykoski, professori Markku Jokisipilä ja turkulainen lukiolainen Sofia Sourander keskustelevat. Juontajana Tiedetoimittajain liiton pääsihteeri Ulla Järvi.
Ohjelmatuottaja: Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
16.15-16.30
Tekstiretriitti 1. krs
Tiina Raevaara: Veri joka suonissasi virtaa
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
Lauantai
12.20-13.00
Onerva 2. krs
Tieteen ja viihteen duetto
Tieteestä kirjoittamisessa ja uutisoinnissa on yhä tärkeämpää, että aihetta popularisoidaan. Tässä on hyvät puolensa: tiede tulee ymmärrettävämmäksi, asiat ja aiheet koskettavat yhä useampaa. Tiede kiinnostaa. Se on entistä helpommin lähestyttävää ja tutkijat pääsevät ääneen. Mutta mitä menetetään, tai menetetäänkö mitään? Millainen on tieteen ja viihteen yhteissaundi? Keskustelemassa: Tiina Raevaara, toimittaja & evoluutiobiologian dosentti, Markus J. Rantala, evoluutiopsykologi, professori Anna-Liisa Haavikko, toimittaja, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan jäsen Taina Kuuskorpi, kirjailija & psykologi, joka on saanut 2015 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Puheenjohtajana Sini Silvàn, toimittaja, Turun Journalistiyhdistys ry:n puheenjohtaja.
Ohjelmatuottaja: Turun Journalistiyhdistys ry, Suomen tietokirjailijat ry ja Lounais-Suomen Kirjailijat
Sunnuntai
14.20-15.00
Eino 2. krs
Mikä kauhukirjailijaa pelottaa?
Keskustelemassa Marko Hautala, Hanna Morre ja Tiina Raevaara.
Ohjelmatuottaja: Haamu Kustannus
15.20-15.50
Kallas
Psykologista jännitystä
Tiina Raevaara ja Tuomo Jäntti kertovat romaaneistaan, joissa parantumattomasti sairaiden ja salaperäisten hoitolaitosten kuvaamisen kautta taidokkaasti käsitellään mm. terveydenhuollon uhkia ja inhimillistä katastrofia. Tuomo Jäntti: Verso (Gummerus Kustannus) ja Tiina Raevaara: Veri joka suonissasi virtaa (Like). Haastattelija Mari Saario.
Ohjelmatuottaja: Gummerus Kustannus, Like
16.20-17.00
Kuisti B-halli
Voiko se olla totta?
Verkkomaailma ottaa yhä suurempaa otetta elämästämme, ja tietoa ja tiedoksi naamioitua huuhaata on tarjolla aina vain enemmän. Internetin piti tuoda kaikki maailman tieto kaikkien ulottuville, mutta verkossa jylläävät pseudotiede, salaliittoteoriat ja suoranainen humpuuki. Miten luotettavan tiedon voi löytää kokemusasiantuntijoiden ja tunteisiin vetoavan populismin joukosta? Tiina Raevaaraa, Vesa Linja-ahoa sekä Anja Nysténiä haastattelee FT Tuukka Perhoniemi.
Ohjelmatuottaja: Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry.