Tiina Raevaara

Kuvaaja: Toni Härkönen

Suomen tiedetoimittajain liitto

tiedetoimittaja

Perjantai
15.20-16.00
Tieto B-halli
Opi leikiten – valistu viihtyen!
Luitko pienenä – tai isona – Aku Ankkaa? Seurasitko henkeä pidättäen Peukaloisen seikkailuja tv-sarjasta? Lumoudutko leffasta ja uppoudutko tv-sarjaan? Sadut, sarjakuvat ja kertomukset ovat aina toimineet oppimisen välineinä. Et varmaan tullut lapsena ajatelleeksi, että Pelle Pelottoman keksinnöt pitivät sisällään fysiikkaa ja kemiaa tai että Peukaloisen kanssa opit Pohjolan maantietoa. Suomen tiedetoimittajain liiton keskustelussa kurkistetaan tarinoiden ja mielikuvituksen välityksellä oppimisen iloihin. Kirjailija Tiina Raevaara, matemaatikko Samuli Siltanen ja tietokirjailija Niklas Bengtsson. Haastattelijana tiedetoimittaja Ulla Järvi.
Ohjelmatuottaja: Suomen tiedetoimittajain liitto
Lauantai
13.00-13.40
Tieto B-halli
Huikee idis! Hyvät ja huonot tiedeuutiset
Kuule, mikä on päivän tiedeuutisen ydin. Raati ruotii tiedeuutisia. Markku Jokisipilä, Tiina Raevaara, Sofia Sourander, Tuukka Tammi. Juontajana Ulla Järvi.
Ohjelmatuottaja: Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
15.45-16.30
Jukola 2. krs
Kriisipuheesta tekoihin - kirja-ala nyt!
Keskustelu suomalaisen kirja-alan erityispiirteistä ja kirjamyynnin kokokuvasta Jaakko Mikkolan tekemän uuden selvityksen valossa. Keskustelussa ovat mukana Anna Baijars, Emmi Jäkkö, Joose Siira ja toimittaja Jaakko Mikkola. Keskustelun puheenjohtajana on Tiina Raevaara.
Ohjelmatuottaja: WSOY:n kirjallisuussäätiö