Taija TuominenPerjantai
11.20-12.00
Fiore A-halli
Missä menet, realistinen nuortenkirja?
Kirjailijat Jukka-Pekka Palviainen, Kirsti Kuronen, Kalle Veirto ja Leena Valmu keskustelevat siitä, millä tavoin realistinen nuortenkirja puhuttelee lukijoitaan nykyään. Riittääkö todellisuus tarinan aineksiksi? Millaisin silmin kirjailijat itse katselevat reaalimaailmaa ympärillään? Haastattelijana Taija Tuominen.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy
12.20-13.20
Kallas
Miehen rooli kirjallisuudessa
Millaisia rooleja miehelle on tarjolla uudessa, kotimaisessa kaunokirjallisuudessa? Onko miehen malli yhä sama kuin Seitsemän veljeksen tai Tuntemattoman sotilaan aikoihin vai onko kirjallisuuteemme tullut monipuolisempia tapoja olla mies? Keskustelemassa kirjailijat Jukka-Pekka Palviainen (Karisto), Jyri Paretskoi (Karisto), Pasi Lampela (WSOY) ja Mikko Kalajoki (WSOY). Haastattelijana Taija Tuominen.  
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy, WSOY, Siltala Kustannus
14.40-15.40
Agricola A-halli
Esikoiskirjapaneeli
Sissi Katz: Coco Kafkan ihmeellinen maailma (Tammi), Sirpa Saarikoski: Kesä kasiysi (Karisto Oy), Pentti Jokinen: Oikotiet (Karisto Oy), Hanna Ryti: Syli (Kustannusosakeyhtiö Siltala) ja Kristian Kosonen: Taistelu Vasikkasaaresta (Bazar Kustannus). Haastattelija: Taija Tuominen.
Ohjelmatuottaja: Tammi, Karisto Oy, Kustannusosakeyhtiö Siltala ja Bazar Kustannus
16.00-16.20
Tieto B-halli
Atso Haapanen: Syvärin sissit / Taistelukaasut – Suomen varautuminen kaasusodankäyntiin talvi- ja jatkosodassa
Atso Haapanen tuo kirjoissaan kaukopartiotoiminnan ja kaasusodankäyntiin varautumisen sota-arkistojen kätköistä esiin. Haastattelijana Taija Tuominen.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy
16.20-16.40
Agricola A-halli
Lady Lipstick: Lipstick Mafia Stories
Teos sisältää tarinoita naisten seksuaalisuudesta 2010-luvulla. Se perustuu aitoon, viiden naisen WhatsApp-ryhmän keskusteluihin jonka Lady Lipstick (Sanna Seiko Salo) kokosi ja muokkasi kirjaksi. Seksistä ja seksuaalisuudesta keskustellaan aidosti ja suoraan. Haastattelija: Taija Tuominen.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy
Lauantai
10.20-10.40
Kuisti B-halli
Rosa Meriläinen ja Sanna Seiko Salo: Ne – Kuukautiskirja
Kokemuksia, kommelluksia, avautumista ja huumoria – ensimmäinen kotimainen tietokirja kuukautisista pyrkii riisumaan kaiken mystiikan ja häpeän aiheen ympäriltä. Perinteikkäiden kuukautissuojafirmojen vanhat mainokset antavat perspektiiviä asenteiden muuttumiseen, ja suomalaisen Lunette-kuukuppifirman perustaja kertoo kuukautissuojien uusista tuulista. Haastattelijana Taija Tuominen.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy
11.20-12.10
Kallas
Historiallisten dekkareiden henkilöt ja maailmat
Miten kirjailijat rakentavat historiallisten dekkareidensa henkilöt ja millaista taustatyötä he tekevät maailmaa ja ajankuvaa varten? Keskustelemassa kirjailijat Timo Saarto (Karisto), Terttu Autere (Karisto) ja Virpi Hämeen-Anttila (Otava). Juontajana Taija Tuominen.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy, Kustannusosakeyhtiö Otava
14.30-15.30
Auditorio
Eläimellistä menoa lastenkirjoissa kirjailijan ja kuvittajan yhteistyönä
Kirjailija-kuvittaja Lena Frölander-Ulf ja kuvakirjatyöparit Nelli Hietala & Sari Airola ja Mila Teräs & Karoliina Pertamo kertovat tekstin ja kuvien syntymisestä yhteistyönä. Entä miksi kaikkien tekijöiden uusimmista teoksista löytyy eläimiä? Millaisia asioita maailmastamme voi kertoa eläinten kautta? Juontajana Taija Tuominen.
Ohjelmatuottaja: Karisto ja Kustantamo S&S
15.40-16.20
Jukola 2. krs
Esikoisesta eteenpäin
Pentinkulman päivien E80-esikoiskirjailijaseminaari on antanut jo yli 300 kirjailijalle eväitä ammattiin ja vauhtia verkostoitumiseen. Seminaarin merkityksestä, tavoitteista ja hulvattomasta hauskuudesta keskustelevat kirjailija, luovan kirjoittamisen opettaja Taija Tuominen, runoilija Aura Nurmi ja kirjailija Sami Hilvo. Heitä haastattelee Pentinkulman päivien toiminnanjohtaja Laura Jänisniemi.
Ohjelmatuottaja: Pentinkulman päivät/Väinö Linnan seura
16.40-17.00
Kuisti B-halli
Päivi Lukkarila ja Emilia Mäkinen: En ikinä luovuta
Seiskaluokkalaisen ratsastusta ja valokuvaamista harrastavan Emilian elämä muuttuu eräänä syyskuun päivänä, kun hän kuulee olevansa vakavasti sairas. Kirjailija Päivi Lukkarila toteutti omaisten toiveesta Emilian unelman omasta kirjasta. Päivi Lukkarilaa haastattelee Taija Tuominen. Diakonia-ammattikorkeakoulun neljännen vuoden tulkkiopiskelijat tulkkaavat esityksen viitotulle puheelle.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy
17.20-18.00
Agricola A-halli
Suuri dekkarikeskustelu
Max Seeck, Pauliina Susi, Jari Järvelä, Ari Wahlsten ja Timo Sandberg keskustelevat dekkareista ja niiden kirjoittamisesta. Samalla he esittelevät omia uutuusteoksiaan. Max Seeck: Mefiston kosketus (Tammi), Pauliina Susi: Seireeni (Tammi), Jari Järvelä: Se ken tulee viimeiseksi (Tammi), Ari Wahlsten: Nelisormi (Kosmos) ja Timo Sandberg: Himon varjossa (Karisto). Haastattelijana Taija Tuominen.
Ohjelmatuottaja: Tammi, Kosmos, Karisto Oy
Sunnuntai
10.40-11.00
Kallas
Jukka M. Heikkilä: Germaani ja leijona
Germaani ja leijona on antiikin maailmaan sijoittuva vauhdikas seikkailuromaani, jossa Colosseumin hiekka pöllyää ja areenalla villipetoja vastaan taistelevien esiintyjien henki on taitavan keihääniskun varassa. Haastattelija Taija Tuominen.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy
11.30-12.00
Kallas
Miten lastenkirjoissa selvitään pulmallisista tilanteista?
Vaahtokarkkivakoojista vanhempien eroon. Lastenkirjoissa aiheet nousevat usein ympäröivästä maailmasta ja niitä lähestytään lasten tasolla. Miten kirjailijat käsittelevät pulmallisia, jännittäviä tai surullisia tilanteita teoksissaan? Keskustelemassa kirjailijat Maria Kuutti ja Ulla Pulkka. Haastattelijana Taija Tuominen.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy