Siri Kolu

Kuvaaja: Härkönen Toni

kirjailija

Perjantai
12.00-12.40
Fiore A-halli
Omaa itseä rakentamassa: sateenkaariteemat lasten- ja nuortenkirjallisuudessa.
Paneelikeskustelun aiheena on seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus lasten- ja nuortenkirjallisuudessa ja mikä merkitys teemojen käsittelyllä on nuorille lukijoille oman identiteetin rakentamisessa. FT Heta Mulari, tutkija, Nuorisotutkimusverkosto; kirjailija Siri Kolu; Lastenkulttuurin läänintaiteilija, kirjailija Tittamari Marttinen ja kirjoittaja, valokuvaaja Eino Nurmisto. Juontaja: FM Sari Miettinen, Turun yliopisto, Suomen Queer-tutkimuksen seuran puheenjohtaja.
Ohjelmatuottaja: Suomen Queer-tutkimuksen seura & Suomi 100- sateenkaaren väreissä.
15.40-16.30
Kallas
Kotimaisen lastenkirjan realismi ja taivutettu todellisuus
Missä kulkee toden ja sadun raja? Millaisin erilaisin tavoin kirjailijat kiinnittävät teoksensa olemassa olevaan maailmaan ja missä kohdin he taivuttavat todellisuutta tarinan tarpeisiin? Keskustelemassa kirjailijat Johanna Hulkko (Karisto), Taru Viinikainen (WSOY), Siri Kolu (Otava) ja Tittamari Marttinen (Lasten Keskus). Haastattelijana Esa Silander. Lasten äänet.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy, WSOY, Kustannusosakeyhtiö Otava, Lasten Keskus
Lauantai
11.00-11.30
Lasten alue B-halli
Näin tunnistat lähiönoidat ja taistelet heitä vastaan
Lähiönoita Taika Taksisesta kertovan trilogian kirjoittanut Siri Kolu antaa käytännön vinkkejä siitä, miten vaarallisen lähiönoidan voi tunnistaa ja miten hänet voi voittaa.  
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
16.00-16.30
Fiore A-halli
Luovuusfysiikka Kreativitetsfysik
Siri Kolu ja Lena Frölander-Ulf keskustelevat luovuuden fyysisyydestä ja liikkuvuuden luovuudesta. Sam-tal om kreativitetens fysiskhet och rörlighetens kreativitet. Haastattelijana Mårten Westö. Keskustelu on kaksikielinen.
Ohjelmatuottaja: Suomen Kirjailijaliitto, Finlands svenska författareförening