Petra MaisonenTammi

haastattelija

Perjantai
14.40-15.00
Kallas
Roope Sarvilinna: Osuma
Osuma on monitasoinen ja hypnoottinen romaani, jossa neljä kertojaa, kaksi pariskuntaa käyvät läpi muistojaan. Todellisuus, menneisyys ja unimaailmat sekoittuvat taitavasti Sarvilinnan runollisessa kerronnassa. Haastattelija: Petra Maisonen.
Ohjelmatuottaja: Tammi
16.20-16.40
Fiore A-halli
Essi Kummu: Hyvästi pojat
Essi Kummun Hyvästi pojat on eronneiden kirja. Se on elämässään kahden eri vaiheen välissä elävän kirja. Se on yksinelävän naisen kirja ja se on myös humoristinen kuvaus teini-ikäisen tyttären ja äidin välisestä valtakamppailusta, joka lopulta ajaa kirjailijattaren patjan ja älypuhelimen kanssa kellariin unelmoimaan elämästä metsässä. Haastattelijana Petra Maisonen.
Ohjelmatuottaja: Tammi
Lauantai
10.40-11.20
Kallas
Millaista on kirjoittaa ensimmäistä dekkaria?
Mikä saa kirjailijan kirjoittamaan dekkareita ja miten dekkarin kirjoittamisprosessi eroaa muista genreistä? Esikoisdekkaristit Heikki Valkama, Ari Räty sekä pariskuntana kirjan kirjoittaneet Juha Ruusuvuori ja Ulla Ylisirniö-Ruusuvuori kertovat, mikä dekkarin kirjoittamisessa on samaan aikaan niin kiehtovaa ja haastavaa. Heikki Valkama: Pallokala (Tammi), Ari Räty: Syyskuun viimeinen (Tammi) ja Ruusuvuori: Yksi näistä pienimmistä (WSOY). Haastattelijana Petra Maisonen.
Ohjelmatuottaja: Tammi, WSOY
13.00-13.20
Kallas
Max Seeck: Mefiston kosketus
Teos jatkaa viime vuotisen Hammurabin enkelit -kirjan tarinaa. Haastattelijana Petra Maisonen.
Ohjelmatuottaja: Tammi
15.00-15.20
Tieto B-halli
Faktat tiskiin!
Faktat tiskiin! Mikä on totta ja mikä valetta? Tuomas Muraja esittelee tavan, jolla jokainen voi erottaa valeuutisen oikeasta. Haastattelijana Petra Maisonen. Diakonia-ammattikorkeakoulun neljännen vuoden tulkkiopiskelijat tulkkaavat esityksen viitotulle puheelle.
Ohjelmatuottaja: Tammi