Outi Ojayliopistolehtori-kriitikko

Perjantai
14.00-15.00
Jukola 2. krs
Millaista tietoa kokemuspohjainen terapia- ja selviytymiskirjallisuus tarjoaa?
Nykypäivän ihminen elää terapiakulttuurissa. Nykyinen arki voi monista olla niin kovaa, että apua arjesta selviytymiseen on haettava terapia- ja self-help -kirjallisuudesta? Millaista tietoa kokemuspohjainen terapia- ja selviytymiskirjallisuus tarjoaa? Selviytymis- ja voimaantumistarina voi olla kaunoa tai tietoa, romaani tai tietokirja, self-help -opas tai esimerkillinen tosikertomus. Millaista tietoa on kokemuksellinen tieto? Onko mielipidekirjallisuus oikeaa kirjallisuutta? Oikeaa tietokirjallisuutta? Voiko siitä kirjoittaa pätevän ja uskottavan tietokirjakritiikin? Suomen arvostelijain liiton ja Suomen tietokirjailijoiden järjestämässä paneelikeskustelussa pohditaan terapia- ja self-help-kirjallisuuden merkitystä lukevassa yhteisössä. Keskustelijoina: Kirjailija Riitta Jalonen, tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa, kirjailija ja kirjoittajaohjaaja Heli Hulmi ja kirjallisuudentutkija Laura Karttunen. Keskustelua luotsaavat tietokirjailija ja kriitikko, kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen ja yliopistonlehtori-kriitikko Outi Oja.​  
Ohjelmatuottaja: Suomen arvostelijain liitto ja Suomen tietokirjailijat ry
15.40-16.40
Onerva 2. krs
Äidinkielen ja kirjallisuuden opetus muuttuvassa tekstimaailmassa
Koululaiset elävät muuttuvassa tekstimaailmassa. Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opetus kohtaa muutoksia, kun äidinkielen ylioppilaskoe sähköistyy. Mitä koululaiset jo osaavat? Miten heitä voidaan valmistaa uuteen tekstimaailmaan? Aiheesta keskustelemassa Kohti kokonaisvaltaista tulkintaa -teoksen julkaissut yliopistonlehtori ja yo-lautakunnan sensori Outi Oja, toimittaja Aleksis Salusjärvi, nuortekirjailija Markku Karpio sekä lasten ja nuorten kirjoittamista ja lukemista tutkinut Kirsi Sandberg.
Ohjelmatuottaja: Art House
Lauantai
13.20-14.00
Kuisti B-halli
Runokritiikkiä
Mikä on olennaista runokritiikissä? Millainen on lajin historia Suomessa ja miten se on vaikuttanut runouteen? Mitkä ovat runokritiikin tärkeimmät foorumit tänä päivänä? SARV:n kirjallisuusjaoksen ja Tuli&Savun keskustelussa otetaan selvää. Kriitikko Mervi Kantokorpi, kriitikko Miikka Laihinen, tutkija Siru Kainulainen. Haastattelija: Outi Oja.
Ohjelmatuottaja: Suomen Arvostelijain liitto, runoyhdistys Nihil Interit ry ja runolehti Tuli&Savu