Nina Paavolainen

Lauantai
12.50-13.15
Jukola 2. krs
Katariina Souri: Sarana – tunnustuksia taitekohdassa
Kirjailija-kuvataiteilija-käsikirjoittaja Katariina Sourin omaelämäkerrallinen teos Sarana on hätkähdyttävä kuvaus yhdestä vuodesta keski-iän taitekohdassa, yrityksestä elää keskellä mielialojen heilahteluita ilman lääkkeitä ja alkoholia, yrityksestä tulla siksi joka on - tärkeää pohdintaa kenelle tahansa meistä. Haastattelijana Nina Paavolainen.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
13.40-14.00
Kallas
Mikko Rimminen ja Otto Karvonen: Super hyvä olo
Finlandia-kirjailija Mikko Rimmisen ja kuvataiteilija Otto Karvosen puhuttelevassa, tyystin ainutkertaisessa kirjassa ja tilataideteoksessa Super hyvä olo tutkaillaan molemmissa sitä, mitä kielestä ja maailmasta jää jäljelle, kun sanavarasto on rajoitettu muutamaan sataan sanaan - miten esimerkiksi ilmaista itseä, kun kaikkia maailman erisnimiä edustaa sana ”lasse”. Kirjailija Mikko Rimminen ja kuvataiteilija Otto Karvonen, Nina Paavolainen haastattelee.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
14.40-15.00
Jukola 2. krs
Minna Lindgren: Vihainen leski
Minna Lindgrenin on kirja-arvioissa todettu luoneen kokonaisen uuden vanhuuskirjallisuuden genren Vihainen leski -romaanillaan, jossa 74-vuotias Ullis ymmärtää eläkkeelle jäätyään alkaa ELÄÄ mutta huomaa nopeasti, että niin omat lapset kuin lähes koko muu yhteiskunta olettavat kaikkien eläkeläisten olevan vanhuksia. Nina Paavolainen haastattelee.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
Sunnuntai
10.30-11.00
Tieto B-halli
Yhdeksän sanaa Y-sukupolvesta
Suomessa on noin 700 000 Y-sukupolven edustajaa, siis karkeasti ottaen 1980-luvulla syntynyttä, näihin aikoihin vakavan aikuiselämänsä alkutaipaleella olijaa, joilla on käsitys itsestään ja muilla on käsitys heistä – mutta pitävätkö nuo käsitykset paikkansa? Mikko Piispan haastattelijana Nina Paavolainen.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
11.00-11.30
Tieto B-halli
Jarno Hartikainen, Hannu-Pekka Ikäheimo, Olli Seuri ja Antto Vihma: Totuuden jälkeen
Totuuden jälkeen on ensimmäinen suomalainen kokonaiskatsaus totuudenjälkeisen ajan murrokseen ja ajankohtaisiin ilmöihin - ja meille jokaiselle tarpeellinen katsaus se onkin! Jarno Hartikainen (Helsingin Sanomat), Hannu-Pekka Ikäheimo (Sitran ennakointi- ja strategiayksikkö), Olli Seuri (Yleisradio) ja Antto Vihma (Ulkopoliittinen instituutti). Nina Paavolainen haastattelee.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
16.30-16.50
Tieto B-halli
Valheiden helminauha
Eräiden liikemiesten kesken on sovittu kiinteistökaupasta, joka jää kuitenkin yhden osapuolen toimesta toteutumatta, ja toinen osapuoli haluaa omansa takaisin, mutta saakin vastaansa vain syytöksiä kiristyksestä ja kiskonnasta – oikeus tuomitsee syytetyn, tehdäänkö Suomessa oikeusmurhia? Mats Dumellin haastattelija Nina Paavolainen
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Teos