Miki Liukkonen

Miki Liukkonen on suomalaisen nykyproosan ja runouden tunnetuimpia nimiä. Liukkonen voitti vuonna 2009 J.H Erkon kirjoituskilpailun. Hänen esikoisromaaninsa Lapset auringon alla oli Runeberg-palkintoehdokkaana vuonna 2013. Liukkosen uusin romaani O ilmestyi 2017.

Kuvaaja: Aki Roukala

WSOY

kirjailija

Lauantai
14.15-14.30
Tekstiretriitti 1. krs
Miki Liukkonen: O
Ohjelmatuottaja: WSOY
15.20-16.10
Agricola A-halli
Romaanin uudet muodot
Miki Liukkonen (WSOY), Sinikka Vuola (Tammi) ja Matias Riikonen (Aula & Co) keskustelevat siitä, mihin kaikkeen romaanin muoto venyy ja miten romaanikerrontaa voisi uudistaa. Onko kaikki jo kerrottu ja kaikki keinot käytetty vai vieläkö löytyy jotain uutta? Haastattelijana Hannu Harju.
Ohjelmatuottaja: WSOY, Tammi, Aula & Co
17.00-17.20
Agricola A-halli
Miki Liukkonen: O
Valtavan mediahuomion saavuttanut Miki Liukkosen O on kookas kirja siitä, millaista on arki tässä ajassa ja miten siinä eletään. Liukkosen toinen romaani on suuruudenhullu, kohtuuttoman laaja ja kaikkeutta tavoitteleva tarina tavallisista ihmisistä ja kummallisista tapahtumista, neurooseista, päähänpinttymistä, järjettömistä asioista joita pelkäämme kuin lapsi tähdetöntä yötä. Haastattelijana Samuli Knuuti. Diakonia-ammattikorkeakoulun neljännen vuoden tulkkiopiskelijat tulkkaavat esityksen viitotulle puheelle.
Ohjelmatuottaja: WSOY
Sunnuntai
15.40-17.00
Onerva 2. krs
Sekulaari kirjallisuus-paneeli
Turun vapaa-ajattelijat ry:n kirjailijapaneelissa käsitellään laajasti erilaisia teemoja lähtien uskonnottomuudesta, ja sekulaarista maailmankuvasta kirjallisuudessa, mutta myös sitä millaisia ikkunoita kirjallisuus voi tarjota uusiin maailmankuviin ja maailmankuvien muutoksiin sekä siihen miten maailmankuvien muuttuminen muuttaa ihmisten elämää kirjallisuuden kautta. Panelistit: Miki Liukkonen, Mike Pohjola, Katriina Järvinen ja Aini Linjakumpu. Juontajana Eero Suorsa.
Ohjelmatuottaja: Turun vapaa-ajattelijat ry