Mika Keränen

Kuvaaja: Evamaria Keränen

kirjailija, kääntäjä

Perjantai
14.40-15.15
Auditorio
Suomalais-virolainen runokavalkadi. Runoilijat ja kääntäjät lausuvat runoja ja niiden käännöksiä.
Mukana ovat Suomesta Saila Susiluoto, Satu Manninen, Kaisa Ijäs ja Juha Kulmala, Virosta Kai Aareleid, Kätlin Kaldmaa, Asko Künnap, Mika Keränen ja Indrek Koff.
Ohjelmatuottaja: Viro
15.20-16.00
Ilonin ihmemaa B-halli
Mistä on hyvä lastenkirja tehty?
Lapset, nuo lahjomattomat lukijat, eivät kelpuuta mitään, mistä eivät oikeasti pidä. Mistä on hyvä lastenkirja tehty? Millainen lastenkirja myy ja ylittää sekä valtioiden rajat ja kieli- sekä kulttuurimuurit? Kairi Look (Lentokentän lutikat), Mika Keränen ja Timo Parvela. Juha Hietanen haastattelee.
Ohjelmatuottaja: Viro
16.40-17.00
Tieto B-halli
Vuoden ulkosuomalaispalkinto
Lastenkirjailija Mika Keränen on valittu täksi vuodeksi Tarton kaupunginkirjailijaksi ja Vuoden Ulkosuomalaiseksi. Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta haastattelee.
Sunnuntai
12.45-13.10
Kuisti B-halli
Nyt kuulostaa tutulta, Indrek Koff
Nyt kuulostaa tutulta! Indrek Koff kirjoitti runoelman "virolaisten elinvoimasta", jonka äärimmäisen tutut lentävät lauseet jokainen virolainen tunnistaa. Mika Keränen suomensi ja kotoutti tekstin, niin että siitä tuli samanveroinen hykerryttävä suomalaisten fraasikokoelma "Oi Suomi on". Mielenkiintoinen kysymys hankkeen taustalla on, missä määrin kääntäjän täytyy pitäytyä alkutekstissä vai täytyykö lainkaan. Indrek Koffia ja Mika Kerästä haastattelee Sanna Immanen.
Ohjelmatuottaja: Viro