Magdalena Hai

Kuvaaja: Outi Puhakka

Karisto Oy

kirjailija

Perjantai
11.00-11.20
Fiore A-halli
Miten kirjoittaa nuorille lyhytproosaa
Katri Alatalo, Magdalena Hai, Tuija Lehtinen. Haastattelija: Anu Holopainen.
Ohjelmatuottaja: Suomen Nuorisokirjailijat
17.00-18.00
Jukola 2. krs
Pienin askelin - kirjailija-akatemian novelliantologia - Kirjan talo - Bokens hus ry.
Viimeinen versio: Pienin askelin on novelliantologia, joka on kokonaan harrastajakirjoittajien kirjoittama, ja se kokoaa yhteen eri-ikäisten ja hyvin erilaisten kirjoittajien ääniä. Miten kirjoittamista voi opiskella? Miten antologia syntyi? Esiintyjinä antologian toimittanut kirjailija Magdalena Hai, Kirjan talon toiminnanjohtaja Petri Tähtinen, sekä antologian kirjoittajat Frida Maria Pessi ja Kirsi Melvola-Georgakarakos. Juontajana toimii Kirsi Alaniva.
Ohjelmatuottaja: Kirjan talo - Bokens hus ry.
Sunnuntai
11.40-12.20
Fiore A-halli
Lasten fantasiakirjallisuuden mahdollisuudet
Vuokko Hurme (Kustantamo S&S), Roope Lipasti (WSOY), Magdalena Hai (Karisto) ja Juha-Pekka Koskinen (Karisto) keskustelevat siitä, millaisia mahdollisuuksia fantasiaelementtien käyttäminen antaa lastenkirjalle. Miten he kirjailijoina luovat kokonaan toisen maailman tai venyttävät meidän maailmamme lainalaisuuksia? Juontajana Esa Silander.
Ohjelmatuottaja: Kustantamo S&S, WSOY, Karisto Oy
12.20-12.40
Kallas
Raapale-kisa!
Spefi-kirjailijat ottavat keskenään dramaattista vapaapainimatsia - lukemalla raapaleita eli oikean suoran lailla iskeviä sadan sanan mininovelleja! Ottelemassa Magdalena Hai, Artemis Kelosaari, O.E. Lönnberg, Shimo Suntila. Juontaja: Mari Saario.
Ohjelmatuottaja: Osuuskumma-kustannus
13.00-13.40
Jukola 2. krs
Spekulatiiviset presidentit
Mitä paljastuu Suomen presidenttien salaisista arkistoista? Maamme presidenttien historiaa spekulatiivisen fiktion vapaudella käsittelevästä Valitut-antologiasta ovat kertomassa Pasi Karppanen (pj.), Katri Alatalo, Magdalena Hai, Vesa Sisättö ja Shimo Suntila.
Ohjelmatuottaja: Turun Science Fiction Seura /TSFS) ry. / Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti (Tutka) ry.
15.00-15.40
Auditorio
Cosplay-asukilpailu ja voittajan julkistus
Cosplay-asukilpailussa ihastellaan ja esitellään asuja ja kerrotaan cossattavista hahmoista. Parhaan asun valitsee tuomaristo, johon kuuluvat kirjailija Magdalena Hai, Turun Science Fiction Seuran varapuheenjohtaja Pasi Karppanen ja asutaiteilija Nina Korento. Tilaisuuden juontaa Salla Simukka.
16.20-17.00
Jukola 2. krs
Miten kirjani ovat kuolleet?
Kirja voi kokea monta kuolemaa matkalla käsikirjoituksesta kansiin ja julkaisunsa jälkeen. Vasta puolivuotias kirja saattaa olla jo liian vanha markkinoille ja hartaudella pohjustettuja sarjoja lopetetaan kesken. Entä miltä kirjailijasta tuntuu, kun vuosien työ hautautuu mediaseksikkäämpien aiheiden alle? Keskustelemassa kirjan elämästä ja kuolemasta kirjailijat Juha-Pekka Koskinen ja Anne Leinonen. Juontaja: Magdalena Hai.
Ohjelmatuottaja: Osuuskumma-kustannus