Maarit Halmesarka

Perjantai
13.25-14.05
Eino 2. krs
Lyhyen tarinan uudet mestarit
Rajamäen (Teos) novelleissa tarkennetaan hätkähdyttävin tavoin rakastumiseen, sisaruuteen tai matkaan vieraassa maastossa. Sirkjärven (Teos) kauhun ja kumman maastossa puolestaan tarinoiden henkilöt ajautuvat hurrikaanien lailla häiritsemään joko omaa tai toisten elämää, eikä siinä oikein hyvin käy kenellekään. Eeva Turusen Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa on kieli- ja tyylitaiturin esikoisteos. Se on omintakeista hellänhauskaa lyhytproosaa ihmisten neurooseista, heikkouksista ja kummallisuuksista. Haastattelija Maarit Halmesarka
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Teos, Kustannusosakeyhtiö Siltala
Lauantai
12.40-13.20
Onerva 2. krs
Leena Krohn ja Pirjo Lyytikäinen
Leena Krohnin ylistetyssä Kadotus-romaanissa todellisuutta venyttävät, tarkentavat ja horjuttavat tapahtumat kommentoivat terävästi kohti loppuaan marssivaa maailmaamme. Pirjo Lyytikäisen esseekirja Pilviä maailmanlopun taivaalla – Leena Krohnia lukiessa kuljettaa puolestaan upeasti jo Krohninsa tuntevia yhä uusille poluille, ja kirjailijaa vähemmän tunteville se avaa kokonaisen maailman. Maarit Halmesarka haastattelee.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
14.30-15.00
Fiore A-halli
Suomen Kirjailijaliitto esittää: Rakas kustannustoimittaja
Kustannustoimittaja voi olla kirjailijan työpari, tukija, paras ystävä tai valmentaja. Maarit Halmesarka (Teos) ja Maria Peura keskustelevat siitä, millaista yhteistyötä kustannustoimittaja ja kirjailija tekevät ennen kuin romaani tai novellikokoelma on valmis julkaistavaksi.
Ohjelmatuottaja: Suomen Kirjailijaliitto
Sunnuntai
12.00-12.30
Kallas
Dystopi-Apati?
Den svenskfinska duon Hannele Mikaela Taivassalo (FIN) & Catherine Anyango Grünewald (SWE) är aktuella med "Scandorama", en grafisk serieroman som får oss att se på samtiden med nya ögon. Hannele Mikaela Taivassalo, Maarit Halmesarka intervjuar. Scandorama utkommer på svenska hos Förlaget och på finska hos Teos. Haastattelu on kaksikielinen.
Ohjelmatuottaja: Förlaget