Liv Strömquist

Malmöläinen Liv Strömquist (s. 1978) on yksi Ruotsin tunnetuimmista sarjakuvantekijöistä. Hänen seitsemän albumiaan ovat olleet kotimaassaan myynti- ja arvostelumenestyksiä, ja niitä on käännetty useille kielille. Strömquist on saanut töistään useita palkintoja ja hänet on nimitetty Malmön korkeakoulun kunniatohtoriksi. Häneltä on suomennettu albumit Kielletty hedelmä (2016), Prinssi Charlesin tunne (2017) ja Nousu ja tuho (2017). Albumit käsittelevät oivaltavasti muun muassa naisen kehoa, rakkaussuhteita ja globaalia epätasa-arvoa feministisestä näkökulmasta.Sammakko

Sunnuntai
11.50-12.40
Auditorio
Feministisen sarjakuvan paneeli
Uusi feministinen sarjakuva käsittelee tarkkanäköisesti tämän päivän yhteiskunnallisia ilmiöitä, huumoria unohtamatta. Liv Strömquistin sarjakuvien yhteiskuntakritiikki on nostanut hänet Ruotsissa kansakunnan kaapin päälle. Ulla Donnerin Spleenish on omaelämäkerrallinen sarjakuvaromaani nuoren naisen odotuksista, paineista ja vapaudesta. Panelistit: Ulla Donner (Kustantamo S&S), Liv Strömquist (Kustannusosakeyhtiö Sammakko) ja kustannustoimittaja Vesa Kataisto. Haastattelija: Katariina Kyrölä.
Ohjelmatuottaja: Kustantamo S&S, Kustannusosakeyhtiö Sammakko
13.00-13.20
Agricola A-halli
Ruotsalaisen feministisen sarjakuvan tähti Liv Strömquist
Ruotsalaisen feministisen sarjakuvan tähti Liv Strömquist käsittelee kirpeän satiirisissa sarjakuvissaan muun muassa naisen kehoon liitettyjä tabuja, romanttisen rakkauden ideaa ja globaalia epätasa-arvoa. Hänen teostensa yhteiskuntakritiikki ja vapauttava huumori ovat tehneet hänestä yhden Ruotsin arvostetuimmista kulttuurivaikuttajista. Liv Strömquist: Kielletty hedelmä, Prinssi Charlesin tunne ja Nousu ja tuho. Haastattelija: Katariina Kyrölä. Kustannusosakeyhtiö Sammakko.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Sammakko