Laura Gustafsson

Kuvaaja: Nauska

Animalia ry, Into Kustannus

kirjailija

Perjantai
14.30-15.20
Auditorio
Miten tehdä Suomesta eläinten hyvinvoinnin edelläkävijä?
Eläinten hyvinvointi kiinnostaa ihmisiä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Lainsäädäntö ei kuitenkaan vastaa ihmisten odotuksiin ja Suomi on jäämässä eurooppalaisesta eläinsuojelukehityksestä jälkeen: turkistarhaus on edelleen sallittua, suuri osa lypsylehmistä elää lyhyen elämänsä kytkettynä parsiin, eikä laki takaa tuotantoeläimille edes jatkuvaa juomavettä. Panelistit pohtivat Uusi eläinlaki -kirjan hengessä miten Suomi voisi kehittyä eläinten hyvinvoinnin edelläkävijäksi. Keskustelemassa oikeustieteen tutkija Visa Kurki, kirjailijat Risto Isomäki ja Laura Gustafsson sekä Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtinen. Keskustelua luotsaa Mirja Pyykkö. Diakonia-ammattikorkeakoulun neljännen vuoden tulkkiopiskelijat tulkkaavat esityksen viitotulle puheelle.
Ohjelmatuottaja: Animalia ry, Into Kustannus
Sunnuntai
12.40-13.20
Kuisti B-halli
Kansalliset symbolit: vapaushaaveita ja vihapuhetta
Maailmanpolitiikan professori Teivo Teivaisen painotuore tietokirja Maailmanpoliittinen kansalliskävely provosoi keskustelua Suomen symboleista, itsenäisen kansakunnan merkityksestä ja nationalismin varjopuolista. Professori Teivo Teivainen ja kirjailijat Laura Gustafsson ja Jörn Donner keskustelevat.
Ohjelmatuottaja: Into Kustannus
15.50-16.10
Kallas
Laura Gustafsson: Pohja
Hätkähdyttävässä autofiktiossaan Pohja kirjailija Laura Gustafsson käyttää itseään materiaalina ja rehellisyyttä metodina, kun hän tutkii pelotta valtaa seksuaalisen itsemääräämisoikeuden, lapsen kasvatuksen ja luomistyölle omistautumisen näkökulmista. Haastattelija: Nora Varjama.
Ohjelmatuottaja: Into Kustannus