Lari MäkeläWSOY

haastattelija

Perjantai
15.40-16.00
Kuisti B-halli
Puhetta mummoista
Antti Heikkisen Mummo-kirja on kunnianosoitus naisille. Mummo on kertomus naisesta, joka pelkäsi Jumalaa, vihasi kommunisteja, vältteli rakas-sanaa kaikissa sen muodoissa ja piti yhtenä elämänsä suurimmista kohokohdista vuodenvaihdetta, jona Ragni Malmstén esitti hänen edessään elämää ja riepumattoa toisiinsa vertaavan laulun. Kirja on kunnianosoitus suomalaiselle naiselle, suomalaiselle mummolle, toisenlaiselle Suomen historialle ja saatanallisen pahalle suomalaiselle luonteelle, jota kliseisesti sisuksi kutsutaan. Haastattelija: Lari Mäkelä.
Ohjelmatuottaja: WSOY
Lauantai
14.00-14.20
Kallas
Sinikka Nopola: Onko teillä tämmöistä?
Sinikka Nopolan Onko teillä tämmöistä? pitää sisällään puolisensataa tekstiä elämän kummallisuudesta. Isot ja pienet asiat sekoittuvat päässämme: samalla sekunnilla tulee säälittyä pakolaisten kohtaloa merimatkalla ja itseään, kun ei pääse juuri nyt rantalomalle. Haastattelija: Lari Mäkelä.
Ohjelmatuottaja: WSOY
17.00-17.20
Kuisti B-halli
Tommi Uschanov, Juhana Vartiainen – Keskusteluja taloudesta
Kaksi mielenkiintoista yhteiskunnallista keskustelijaa katsoo talouden perimmäisten kysymysten taakse, talouskeskustelussa vaikuttaviin ennakko-oletuksiin, virhepäätelmiin ja myytteihin. Millainen kuva taloudesta muodostuu Uschanovin ja Vartiaisen keskusteluissa? Haastattelijana Lari Mäkelä.
Ohjelmatuottaja: WSOY
Sunnuntai
11.55-12.20
Agricola A-halli
J.O. Rantalan Tuntematon sotilas -elokuvakirja
on poikkeuksellinen matka Aku Louhimiehen ohjaaman elokuvan tekemiseen, sen kuvauspaikoille ja kameran taakse. Runsaasti kuvitettu teos avaa suomalaisten rakastaman tarinan uuden elokuvaversion pala palalta ja kertoo työskentelystä Suomen oloissa poikkeuksellisen suuren tuotannon kuvauksissa. Jari Olavi Rantalaa haastattelee Anna-Riikka Carlson, keskustelussa mukana myös Lari Mäkelä.
Ohjelmatuottaja: WSOY