Kätlin Kaldmaa

Kuvaaja: Toomas Volmer

kirjailija

Perjantai
09.00-10.30
Pieni Kirjapuoti
Runousaamiainen Pienessä Kirjapuodissa
Runoilijat Viljat-Tuulia Huotarinen, Johanna Venho, Tommi Parkko ja Kätlin Kaldmaa esittävät kukin 5-6 omaa runoaan yleisön nauttiessa aamupalaa. Tervetuloa virittäytymään Kirjamessujen tunnelmaan hyvää runoutta kuunnellen ja aamupalapöydän antimista nauttien. Runousaamiaisen hinta on 12e. Lisätiedot: http://www.pienikirjapuoti.fi/
Ohjelmatuottaja: Pieni Kirjapuoti
14.05-14.40
Auditorio
Mikä maa on Viro?
Vaikka Viro on lähellä Suomea monin tavoin, se muuttuu ja elää omaa elämäänsä. Mikä maa on Viro tänä päivänä, miltä se näyttää kirjailijan tai kansanedustajan silmin? Kuinka pitkät ovat historian varjot ja minne ne ulottuvat? Havaintopäiväkirjansa avaavat Viron parlamentin puhemies Eiki Nestor, kirjailija Kätlin Kaldmaa ja Juhani Salokannel. Rain Kooli haastattelee.
Ohjelmatuottaja: Viro
14.40-15.15
Auditorio
Suomalais-virolainen runokavalkadi. Runoilijat ja kääntäjät lausuvat runoja ja niiden käännöksiä.
Mukana ovat Suomesta Saila Susiluoto, Satu Manninen, Kaisa Ijäs ja Juha Kulmala, Virosta Kai Aareleid, Kätlin Kaldmaa, Asko Künnap, Mika Keränen ja Indrek Koff.
Ohjelmatuottaja: Viro
Lauantai
12.30-12.50
Agricola A-halli
Mitä löytyy juurilta ja millaisissa yhteiskunnissa tänään elämme?
Mikä meillä on tärkeää, minkä pitäisi olla tärkeää ja mistä olemme kenties oppineet vaikenemaan? Mitä sanottavaa kirjoilla ja kirjailijoilla on maailmassa, jossa ei enää jakseta lukea pitkiä tekstejä? Juha Hurme, suomalainen metsäläinen ja Kätlin Kaldmaa, virolainen kosmopoliitti pohtivat eroja ja yhtäläisyyksiä. Juha Hietanen haastattelee.  
Ohjelmatuottaja: Viro