Katja Leino

Perjantai
12.00-12.20
Kuisti B-halli
Erika Vik: Nefrin tytär
Erika Vikin steampunkia, luonnonmagiaa ja villiä länttä yhdistävä Kaksosauringot-fantasiaromaanitrilogia kuvaa kahtiajakautunutta maailmaa ja pureutuu ajankohtaisiin teemoihin: muukalaisuuteen ja toiseuden pelkoon, totuuden etsimiseen ja anteeksiantoon. Haastattelijana Katja Leino.
Ohjelmatuottaja: Gummerus Kustannus Oy
14.25-14.45
Eino 2. krs
Anna-Liisa Ahokumpu: Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa
Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa on tarina perhosista, pakkomielteistä ja pintaan pyrkivistä perhesalaisuuksista. Taiten kirjoitettu esikoisromaani koostuu kolmestatoista erilaisesta luvusta, kolmestatoista sinfoniasta, joiden joukossa on niin kertovaa tekstiä, kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä kuin arkistohaastatteluja. Ahokumpu kuljettaa tarinaa tyylilajia taitavasti vaihtaen ja johdattaa lukijan 1940-luvun sotavuosista 1980-luvulle. Haastattelijana Katja Leino.
Ohjelmatuottaja: Gummerus Kustannus Oy
15.30-15.50
Fiore A-halli
Paula Havaste: Pronssitähti
Ihastuttava romaani Eestin neuvostotasavallasta, Saarenmaalla asuvasta Villemistä ja hänen vaimostaan Viljasta vuonna 1949. Teos antaa äänen sinnikkäille ihmisille, joita menneisyyden salaisuudet ja paremman tulevaisuuden tavoittelu ajavat eteenpäin. Haastattelijana Katja Leino.
Ohjelmatuottaja: Gummerus Kustannus Oy
Lauantai
15.20-15.45
Eino 2. krs
Anniina Tarasova: Venäläiset tilikirjani
Venäläiset tilikirjani kertoo särmikkäistä nuorista naisista työelämässä, suomalaisen ja venäläisen työelämän ja kulttuurin kohtaamisesta ja Pietarin ekspatriaattien skumpanhuuruisesta arjesta. Haastattelijana Katja Leino.
Ohjelmatuottaja: Gummerus Kustannus Oy