Juri NummelinKustantamo Tarke

kirjailija

Perjantai
13.20-13.40
Kallas
50 keskeisintä kotimaista elokuvaa ja kirjaa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi!
Suomalaisista elokuvista moni perustuu kirjaan, mutta usein elokuvat ovat tunnetumpia kuin niiden alkuperäisteokset. Juri Nummelin kertoo, haastattelija: Tiina Aalto.
Ohjelmatuottaja: Avain / BTJ Finland Oy
15.00-15.20
Jukola 2. krs
Kirjan kasvot - Sata vuotta suomalaisia kirjankansia
Kirjan henki tiivistyy kanteen. Ajan henki näkyy kansissa – kannet 100 vuoden ajalta kuvaavat ajan virtauksia, aikansa kansityylejä ja -taiteilijoita. Kirjan kasvot tuo esiin kirjataiteen mestareita ja unohdettuja tarinoita kirjankansien synnystä. Ville Hännistä haastattelee Juri Nummelin.
Ohjelmatuottaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Lauantai
16.00-17.00
Onerva 2. krs
Kirjallisuutemme klassikot ja vaihtoehtoinen kirjallisuushistoria
Kirjailija Juri Nummelin: Vaihtoehtoinen kirjallisuushistoria - viihdekirjallisuuden koko kirjo. Miksi jotkut teokset nousevat klassikon asemaan ja toiset unohtuvat täysin historian hämärään? Juri Nummelin lähestyy klassikko -teemaa viihdekirjallisuuden kautta. Luento on osa WSOY:n kirjallisuussäätiön 75. juhlavuoden luentosarjaa teemasta Kirjallisuutemme klassikot ja vaihtoehtoinen kirjallisuushistoria. Kommenttipuheenvuoron esittää kustannustoimittaja Samuli Knuuti.
Ohjelmatuottaja: WSOY:n kirjallisuussäätiö
Sunnuntai
14.40-15.00
Jukola 2. krs
Kummallista erotiikkaa ja seksikästä spefiä
Millainen asema erotiikalla on keskustelijoiden omassa spefikirjoittamisessa, ja mitä kaikkea sellaista voikaan spefin keinoin tehdä mitä realismissa ei voisi? Juha Jyrkäs: Kainoan musta linna, Artemis Kelosaari: Omenatarha, J.S. Meresmaa: Keskilinnan ritarit. Juontaja: Juri Nummelin.
Ohjelmatuottaja: Osuuskumma-kustannus
15.40-16.20
Jukola 2. krs
Sadan vuoden unet: satuja aikuisille
Maailmalla aikuisille kirjoitetut sadut ovat pinnalla – mutta mitä onkaan pinnan alla? Miksi sadut kiehtovat aina, miksi ne kestävät aikaa ja uusia tulkintoja? Juri Nummelin (toim.): Sadan vuoden unet: satuja aikuisille (Kustannus Jalava). Juri Nummelin, Juha-Pekka Koskinen, Johanna Venho ja Shimo Suntila. Haastattelijana Markku Soikkeli.
Ohjelmatuottaja: Jalava
16.20-17.00
Jukola 2. krs
Miten kirjani ovat kuolleet?
Kirja voi kokea monta kuolemaa matkalla käsikirjoituksesta kansiin ja julkaisunsa jälkeen. Vasta puolivuotias kirja saattaa olla jo liian vanha markkinoille ja hartaudella pohjustettuja sarjoja lopetetaan kesken. Entä miltä kirjailijasta tuntuu, kun vuosien työ hautautuu mediaseksikkäämpien aiheiden alle? Keskustelemassa kirjan elämästä ja kuolemasta kirjailijat Juha-Pekka Koskinen ja Anne Leinonen. Juontaja: Magdalena Hai.
Ohjelmatuottaja: Osuuskumma-kustannus