Juha Itkonen

Perjantai
13.25-14.10
Agricola A-halli
Juha Itkonen, tubettaja Mansikkka ja kirjailija Magdalena Hai: Lukutaitofoorumi
Lukutaito antaa elämälle suunnan. Se on sekä ilo että välttämättömyys. Tutkimusten mukaan lasten ja nuorten lukuinto on kuitenkin laskenut huolestuttavasti. Opetus- ja kulttuuriministeriön viime vuonna asettama lukutaitofoorumi etsi uusia ratkaisuja suunnan kääntämiseen ja käynnisti syyskuussa 2018 Lukuliikkeen, lukemisen kansanliikkeen. Lukuliikkeen kirjamessushow'ssa Lukutaitofoorumin puheenjohtaja, kirjailija Juha Itkosen vieraina tubettaja Mansikkka sekä kirjailija Magdalena Hai. Esitys tulkataan viitotulle puheelle. 
Ohjelmatuottaja: Lukutaitofoorumi/ OKM
14.40-15.00
Kuisti B-halli
Lukevien miesten paneeli innostaa poikia lukemaan ja kertoo, mitä lukemista tarjota pojille
Lorutellaan vauvalle: kirjastonhoitaja Lauri Seutu, kirjavihjeitä pojille: kirjavinkkari Markku Kesti, Mistä tietoa kirjoista: informaatikko Tuomas Aitonurmi, Mies lukee, kirjoittaa, kirjailija Juha Itkonen. Vetäjä: päätoimittaja Ville Vaarne.
Ohjelmatuottaja: Suomen kirjastoseura
17.20-17.50
Auditorio
Lukutaito tulevaisuuden menestystekijänä
Johtaja Riikka Heikinheimo (osaaminen ja koulutus), Elinkeinoelämän keskusliitto ja äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, vararehtori Tarja Ruohonen, Turun Normaalikoulu. Haastattelijana kirjailija ja kansallisen lukutaitofoorumin puheenjohtaja Juha Itkonen.  
Ohjelmatuottaja: Elinkeinoelämän keskusliitto
Lauantai
13.00-13.20
Ilonin ihmemaa B-halli
Juha Itkonen lukee lapsille
Ohjelmatuottaja: Lastenkirjainstituutti