Juha Hurme

Kuvaaja: Stefan Bremer

Kustannusosakeyhtiö Teos

kirjailija

Lauantai
11.00-11.20
Jukola 2. krs
Saamelaisten mytologia
Minkälainen on pohjoisen alkuperäiskansamme mytologia ja esikristillinen maailmankuva noitarumpuineen ja eläinmyytteineen? Juha Pentikäinen ja Risto Pulkkinen: Saamelaisten mytologia. Haastattelijana Juha Hurme.
Ohjelmatuottaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
12.30-12.50
Agricola A-halli
Mitä löytyy juurilta ja millaisissa yhteiskunnissa tänään elämme?
Mikä meillä on tärkeää, minkä pitäisi olla tärkeää ja mistä olemme kenties oppineet vaikenemaan? Mitä sanottavaa kirjoilla ja kirjailijoilla on maailmassa, jossa ei enää jakseta lukea pitkiä tekstejä? Juha Hurme, suomalainen metsäläinen ja Kätlin Kaldmaa, virolainen kosmopoliitti pohtivat eroja ja yhtäläisyyksiä. Juha Hietanen haastattelee.  
Ohjelmatuottaja: Viro
14.00-14.45
Onerva 2. krs
Juha Hurme & Sally Salmisen kirjoittama klassikkoromaani Katrina
Juha Hurme, haastattelija Jussi Tiihonen.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
15.40-16.00
Tieto B-halli
Janne Saarikivi: Suomen kieli ja mieli
Janne Saarikiven mittava, upea teos Suomen kieli ja mieli jäljittää huippukiinnostavasti niin Suomen, suomen kielen, suomalaisen ajattelun kuin kulttuurin yhteyksiä - paikoin poleemisesti, paikoin ratkiriemastuttavalla tavalla. Haastattelija Juha Hurme.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
19.00-22.00
Turun VPK:n talo
Pienen Kirjapuodin Iltamat
Suuren suosion saaneet Iltamat järjestetään nyt Kirjamessujen yhteydessä! Iloinen joukko kulttuurin ystäviä kokoontuu lauantaina Turun VPK:n talolla. Ohjelma: 19.00 Juhlapuhe – Sirpa Kähkönen; 19.15 Heli Laaksonen Live!; 19.30 Niilo Rantala & Heidi Pyykkönen: Musiikkia runokokoelmaan Aina; 19.50 Runo vieköön: Sinikka Vuola, Vilja-Tuulia Huotarinen ja Tommi Parkko lukevat runojaan; 20.10 Satu-Tuuli Karhu: Vimmainen uneksuja – runoajatuksia maailmasta; 20.20 Väliaika; 20.40 "Paljon voita leivällä Humalistonkadun ja Yliopistonkadun kulmassa": Anna Kortelainen kertoo 1930-luvun sinkkuelämästä ja Saran flaksista Turussa uutukaisensa Hyvä Sara! Sara Hildénin kolme elämää pohjalta; 21.00 Juha Hurme, Roosa Söderholm & Antti Laukkarinen: Jaakko Juteini: Arvon mekin ansaitsemme / Sally Salminen: Lukukinkerit (romaanista Katrina) / Kaarlo Uskela: Pillastunut runohepo; 21.30 Tänä iltana: Anna ja Janus Hanski. Illan juontaja: Esa Silander. Huom! Muutokset mahdollisia. Lipun hinta on 33e, Pienestä Kirjapuodista, http://www.pienikirjapuoti.fi/ Pientä syötävää ja juotavaa omakustannushintaan.
Ohjelmatuottaja: Pieni Kirjapuoti