Juha Hietanen

Perjantai
12.30-13.00
Kallas
Janne Mäkelä: Juoksu aikaa vastaan
Mitä tapahtuu, kun dopingkohussa ryvettyneen entisen huippujuoksijan, Boy Elävän etsivätoimisto Cold Cases Finland saa toimeksiannon Suomen rikkaimmalta mieheltä? Ja miten tarinaan liittyy äänitearkistosta löytynyt Anja Haverinen, joka kertoo tulleensa vuodesta 1961? Haastattelijana Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: Gummerus Kustannus Oy
14.45-15.10
Agricola A-halli
Gogolin diskoa hytti nro 6:ssa
Nuhjuinen, surkea, kumma Venäjä kirjallisuuksissamme. Juuri suomennettu Paavo Matsinin Gogolin disko valittiin Viron parhaaksi proosateokseksi vuonna 2015, Rosa Liksom voitti Finlandia-palkinnon Venäjälle sijoittuvalla Hytti nro 6:lla vuonna 2011. Viime vuosien suosituin virolainen ja suomalainen proosa on käsitellyt Venäjää ja siinä samalla Viroa ja Suomea. Paavo Matsin (Gogolin disko) ja Rosa Liksom esiintyvät, heitä haastattelee Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: Viro
15.20-16.00
Ilonin ihmemaa B-halli
Mistä on hyvä lastenkirja tehty?
Lapset, nuo lahjomattomat lukijat, eivät kelpuuta mitään, mistä eivät oikeasti pidä. Mistä on hyvä lastenkirja tehty? Millainen lastenkirja myy ja ylittää sekä valtioiden rajat ja kieli- sekä kulttuurimuurit? Kairi Look (Lentokentän lutikat), Mika Keränen ja Timo Parvela. Juha Hietanen haastattelee.
Ohjelmatuottaja: Viro
17.00-17.20
Agricola A-halli
Vaietut perhetarinat voivat kätkeä sisäänsä kokonaisia kansakunnan kohtaloita
Kertominen voi olla vaarallista tai vaikeaa, ja kertomatta jättäminen voi tuntua järkevimmältä vaihtoehdolta. Nämä tarinat kertovat meille historiasta, mutta ennen kaikkea ihmisestä. Sekä Kai Aareleid että Venla Hiidensalo ovat kirjoittaneet perheiden ja sukujen vaiheista 1900-luvun historian pyörteissä. Juha Hietanen haastattelee.
Ohjelmatuottaja: Viro
Lauantai
12.30-12.50
Agricola A-halli
Mitä löytyy juurilta ja millaisissa yhteiskunnissa tänään elämme?
Mikä meillä on tärkeää, minkä pitäisi olla tärkeää ja mistä olemme kenties oppineet vaikenemaan? Mitä sanottavaa kirjoilla ja kirjailijoilla on maailmassa, jossa ei enää jakseta lukea pitkiä tekstejä? Juha Hurme, suomalainen metsäläinen ja Kätlin Kaldmaa, virolainen kosmopoliitti pohtivat eroja ja yhtäläisyyksiä. Juha Hietanen haastattelee.  
Ohjelmatuottaja: Viro
13.45-14.15
Jukola 2. krs
Esa Sirén: Törnin hurjat jääkärit
Jatkosodan viimeiset, tuskalliset kuukaudet. Nyt jos koskaan tarvitaan Törnin jääkärien suoraviivaista taistelutahtoa ja hurjapäistä asennetta. Mukaan Törnin joukkoihin liittyy myös 19-vuotias Mauno Koivisto. Romaani vie taisteluihin mm. Kuusiniemessä ja Ägläjärvellä. Törnin erityiseksi voitoksi muodostuu heinäkuinen Ravanmäen taistelu, joka nostaa hänet Marskin ritarien joukkoon. Haastattelijana Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: Gummerus Kustannus Oy
15.30-16.10
Onerva 2. krs
Esikoiset: Kaikki anteeksi, Pure mua, Sokeisto, Perno Mega City
Esikoiskirjailijat keskustelevat uutuusromaaneistaan, joissa liikutaan parisuhdeväkivallan ja suhteen rajojen, poliittisen vastakkainasettelun, köyhyyden ja eriarvoisuuden teemoissa. Laura Manninen: Kaikki anteeksi (WSOY), Terhi Tarkiainen: Pure mua (Tammi), Tapani Tolonen: Sokeisto (Kustannusosakeyhtiö Otava), Noora Vallinkoski: Perno Mega City (Atena Kustannus Oy). Haastattelijana Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: WSOY, Tammi, Kustannusosakeyhtiö Otava, Atena Kustannus Oy
17.00-17.20
Fiore A-halli
Anu Holopainen: Sydänhengitystä
Lukiolaistytön unelma kouluttautua meribiologiksi ja pelastaa maailman meret uhkaa kariutua kahteen viivaan raskaustestissä. Suositun nuortenkirjailijan uusi romaani käsittelee kipeää aihetta juuri niin rohkeasti kuin häneltä voi odottaa. Juha Hietanen haastattelee.
Ohjelmatuottaja: Karisto Oy
17.20-17.50
Agricola A-halli
Miten Suomen ja Viron kirjallisuus taistelee paikastaan suurten kulttuurien puristuksessa?
Sirpa Kähkönen ja Jaak Jõerüüt, Juha Hietanen haastattelee.
Ohjelmatuottaja: Viro
Sunnuntai
11.30-12.00
Kallas
Ilmiö nimeltään Valdur Mikita eli miten virolaiset löysivät suomalaisugrilaisuutensa uudelleen
Valdur Mikita on Viron suosituimpia ja kenties yllättävimpiä nykykirjailijoita. Hän selittää virolaisten omaleimaista ajattelutapaa pelottomasti aina alkuräjähdyksestä ja jääkaudesta lähtien. Virolaisten epämuodikkaan ei-globalisoitunut maailmankatsomus versoo maantieteellisestä eristyneisyydestä, metsistä, muinaisesta kansanperinteestä ja tiedostamisen piileviltä tasoilta. Valdur Mikita (Kantarellien kuulemisen taito) ja professori Janne Saarikivi. Juha Hietanen haastattelee.
Ohjelmatuottaja: Viro
13.10-13.30
Kallas
Antto Terras: Helsinki-Tallinn express
Helsinki-Tallinn Expressissä Terras laittaa Suomen ja suomalaisuuden koomikon suurennuslasin alle - unohtamatta myöskään synnyinmaataan Viroa. Teosta lukiessa tulee miettineeksi, onko virolaisuus kenties yhdistelmä savolaista sanailutaitoa ja pohjanmaalaisten pelkäämätöntä suorasanaisuutta. Juha Hietanen haastattelee.
Ohjelmatuottaja: WSOY