Juha Hietanenhaastattelija

Perjantai
15.00-15.20
Kallas
Gastonin leuka
Kirjailija ja toimittaja Jantso Jokelinin toinen esseekokoelma Gastonin leuka on sukellus 90-luvun lapsen sukupolvikokemukseen, jonka aineksia ovat videopelit, pizza, ankeat huvipuistot ja zombit, mutta myös kaunokirjallisuuden klassikot ja Hannah Arendt. Haastattelija: Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Sammakko
15.20-15.40
Kuisti B-halli
Voiko parempaan uskoa – vaiko vain toivoa
Helsingin entisen piispan Eero Huovisen Parhain päin -kirja sisältää kirjoituksia elämästä, Jumalasta ja armosta ja siitä, miten armon voi löytää pienistä ja suurista asioista. Haastattelija: Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: WSOY
16.20-16.40
Tieto B-halli
Ilmar Taska: Pobeda 1946
Ilmar Taskan esikoisromaani Pobeda 1946 on harvinaisen hieno ajankuva sodanjälkeisestä Virosta, jossa ihmiset yrittivät elää normaalia elämää puutteen ja pelon keskellä. Taska on Virossa tunnettu elokuvan ja teatterin maailmasta. Hänen perheensä oli monien muiden virolaisten tapaan karkotettuna kotiseudultaan. Haastattelijana Juha Hietanen.  
Ohjelmatuottaja: WSOY
Lauantai
13.00-13.30
Auditorio
Lenita Airisto: Elämäni ja isänmaani
Lenita Airiston omaelämäkerta on ainutlaatuinen kuvaus 100-vuotiaan Suomen taipaleesta sekä Airiston hämmästyttävän elämän ja uran käännekohdista, valinnoista ja ihmisistä. Haastattelija: Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: Bazar Kustannus Oy
14.20-15.00
Kuisti B-halli
Kun keho ei kestä ja kun yksi taklaus hajottaa elämän
Raakel Lignell, Anne Puranen Raxun mukana, kivusta tasapainoon (Docendo) ja Tommi Kovanen ja Jenny Rostain Kuolemanlaakso (Bazar Kustannus). Kuolemanlaakso kertoo jääkiekkoilija Tommi Kovasen koskettavan tarinan aivovammaan johtaneesta taklauksesta ja elämästä vamman kanssa, mutta myös liigakiekon armottomuudesta ja herrakerhojen vaietuista sopimuksista. Haastattelija: Juha Hietanen
Ohjelmatuottaja: Docendo, Bazar Kustannus
17.20-17.40
Auditorio
Tunnustuksia
”Oskari Katajisto kävi pohjalla”, kirjoitti Hymy-lehti vuonna 2017. Oskari Katajisto – Tunnustuksia kertoo miehen matkasta pohjalle ja sieltä pois. Hän kertoo avoimesti ensimmäistä kertaa tähänastisen elämänsä suorista ja mutkista. Haastattelija: Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: Minerva Kustannus Oy
Sunnuntai
10.50-11.20
Agricola A-halli
Suomalainen mytologia ja kansanperinne ja muinaismuistot
Paula Havaste: Lumen armo (Gummerus Kustannus Oy), Mikko Kamula: Ikimetsien sydänmailla (Gummerus Kustannus Oy), Ilari Aalto & Elina Helkala: Matka muinaiseen Suomeen (Atena Kustannus Oy). Haastattelijana Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: Gummerus Kustannus Oy, Atena Kustannus
13.10-13.30
Kallas
Taidokas mysteeri
Palkittu fantasiakirjailija Helena Waris kertoo uuden romaaninsa: Linnunsitoja maailmasta, jota kaikkitietävät koneet hallitsevat ja jossa vapaus on hauraiden linnunsiipien varassa. Helena Warista haastattelee Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
13.50-14.30
Kallas
Vuosi 1918 fiktiossa ja faktassa
Anneli Kanto, Heidi Köngäs, Tiina Lintunen ja Ville Kaarnakari: Operaatio Kagaali (Tammi). Haastattelijana Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: Tammi
16.00-16.20
Tieto B-halli
Heikki Pursiainen: Paska Suomi
On aika pitää taukoa juhlavuoden itseonnittelusta ja havaita, että 100-vuotias Suomi on monella tavalla paska maa. Ajatuspaja Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiaisen Paska Suomi on 100-vuotisjuhlien kuokkavieras, joka pilaa juhlatunnelman suoralla puheella päivänsankarin terveydentilasta. Haastattelijana Juha Hietanen.
Ohjelmatuottaja: Tammi