Jonna Tapanainen

Lauantai
12.30-13.00
Tieto B-halli
Anna Kortelainen: Hyvä Sara! – Sara Hildénin kolme elämää
Sara Hildén (1905–1993) loi menestyksekkään uran miesten hallitsemassa liikemaailmassa ja kartutti huikean taidekokoelman. Hildéniä on tapana luonnehtia tiukaksi ja kovapintaiseksi naiseksi, mutta Anna Kortelainen löytää karun pinnan alta myös yksinäisen tytön, säihkyväsilmäisen sinkkunaisen ja iättömän taiteenrakastajan. Haastattelijana Jonna Tapanainen.
Ohjelmatuottaja: Gummerus Kustannus Oy
14.45-15.30
Onerva 2. krs
Rakkautta kirjoihin vai maksettua markkinointia?
Mikä saa kirjabloggaajat käyttämään vapaa-aikansa lukemiseen ja kirjojen arviointiin? Entä syrjäyttävätkö podcastit, vlogit ja lifestyleblogit kirjablogit? Keskustelijoina kirjailija Pajtim Statovci, Tuomas Aitonurmi Tekstiluola-blogista, Kirsi Hietanen Kirsin kirjanurkka -blogista, Arja Korhonen Kulttuuri kukoistaa -blogista, Tuija Takala Tuijata-blogista ja Jonna Tapanainen Sivumennen-podcast. Keskustelua johdattelee Airi Vilhunen Kirsin Book Club -blogista. Mukana blogien puolituntisessa on myös muita kirjabloggaajia, joten jos etsit sinun kirjamakuusi sopivaa blogia tai olet itse kiinnostunut oman blogin aloittamisesta, tämä on juuri sopiva tilaisuus sinulle.
Sunnuntai
12.00-12.30
Onerva 2. krs
Päivi Alasalmi: Riivatut ja Marko Hautala: Leväluhta
Kauhu kotimaisessa kaunokirjallisuudessa. Marko Hautalan Leväluhta (Tammi) on kauhuromaani suolla sijaitsevasta kalmistosta, joka houkuttelee ihmisiä oudolla tavalla luokseen. Päivi Alasalmen Riivatuissa (Gummerus) pimeyden voimat pääsevät valloilleen hämäläisessä maalaisidyllissä. Haastattelijana Jonna Tapanainen.
Ohjelmatuottaja: Gummerus Kustannus Oy ja Tammi
13.35-14.00
Kuisti B-halli
Milja Kaunisto: Status
Ranskan vallankumous on viskannut aatelisnaisen palatsista vankilaan ja tarjonnut pyövelin kisällille avaimet valtaan. Verivanat osoittavat suunnan vallan huipulle. Kaunisto kuvaa tapahtumat omaäänisen tarinankertojan taituruudella ja historialliset tosiseikat tarkoin tuntien. Haastattelijana Jonna Tapanainen.
Ohjelmatuottaja: Gummerus Kustannus Oy