Johanna VenhoWSOY

kirjailija

Perjantai
11.00-11.30
Agricola A-halli
Klassikkokeskustelu
WSOY julkaisee Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2017 kaksitoista klassikkoteosta juhlapainoksina, joiden kannet suunnittelee maamme eturivin kuvataiteilijat. Päätös näistä teoksista annettiin lukijoille. Kesän ja syksyn 2016 aikana järjestetty äänestys keräsi 48 000 ääntä. Jokaista teosta painetaan 2000 kpl ja ne numeroidaan käsin. Teoksissa on mukana asiantuntijan jälkisanat. Anna-Riikka Carlson haastattelee Johanna Venhoa ja Pasi Lampelaa.
Ohjelmatuottaja: WSOY
15.20-16.00
Auditorio
Kotimaisen kuvakirjan muodot ja värit
Uusista teoksistaan sekä kotimaisten, lapsilukijoille suunnattujen kuvakirjojen tekemisestä ja trendeistä keskustelemassa Pasi Pitkänen, Johanna Venho (WSOY) ja Leena Parkkinen ja Jussi Karjalainen (Kustannusosakeyhtiö Teos). Haastattelijana Paula Halkola.
Ohjelmatuottaja: WSOY, Tammi ja Kustannusosakeyhtiö Teos
16.30-17.00
Lasten alue B-halli
Opossumi repussa
Opossumi on aikamme Uppo-Nalle. Tule kuulemaan, kuinka se räppää itsensä lastenkirjallisuuden maailmankartalle! Johanna Venho
Ohjelmatuottaja: WSOY
Sunnuntai
15.40-16.20
Jukola 2. krs
Sadan vuoden unet: satuja aikuisille
Maailmalla aikuisille kirjoitetut sadut ovat pinnalla – mutta mitä onkaan pinnan alla? Miksi sadut kiehtovat aina, miksi ne kestävät aikaa ja uusia tulkintoja? Juri Nummelin (toim.): Sadan vuoden unet: satuja aikuisille (Kustannus Jalava). Juri Nummelin, Juha-Pekka Koskinen, Johanna Venho ja Shimo Suntila. Haastattelijana Markku Soikkeli.
Ohjelmatuottaja: Jalava