Heli Laaksonen

Kuvaaja: Miikka Lappalainen

WSOY

runoilija

Perjantai
11.30-12.00
Kallas
Andrus Kivirähk, Christer Nuutinen: Kun Musti muni mummon
Heli Laaksonen kertoo suomentamastaan virolaisen Andrus Kivirähkin lastenkirjasta. Paula Halkola haastattelee. Esitys tulkataan viitotulle puheelle. 
Ohjelmatuottaja: WSOY
13.00-14.00
Auditorio
Messujen avajaiset
Turun Kirjamessujen päätoimikunnan puheenjohtaja, pääsihteeri Reetta Kettunen; Turun Kirjamessujen 2019 ohjelmajohtaja Jenni Haukio; Viron parlamentin puhemies Eiki Nestor, runoilija Heli Laaksonen ja virolaisen runoilija Asko Künnapin esitys.  
Ohjelmatuottaja: Turun Messukeskus Oy
15.30-15.45
Luemme lapsille & kirjailijan ääni 2. krs
Heli Laaksonen: Ykköne
Ohjelmatuottaja: WSOY
17.00-17.25
Kuisti B-halli
Heli Laaksonen, Anne Vasko: Ykköne
Kaikkien rakastaman Heli Laaksosen vallaton numerorunokirja mummuil ja mukulil, pappoil ja poikasil, parillisil ja parittomil. Runoilija Heli Laaksosen ja kuvittaja Anne Vaskon käsissä aina yhtä asialliset lukusanatkin ovat täynnä hulluja ajatuksia ja suuria tunteita. Numerokammoisenkaan ei tarvitse olla huolissaan, sillä runot ovat täynnä oivaltavia sanaleikkejä ja taiten tehtyjä rytmejä. Lounaismurre kuuluu ja näkyy - mut ei haittaa!
Ohjelmatuottaja: WSOY
Lauantai
15.00-15.20
Kallas
Miten kustantaja maanitellaan julkaisemaan virolaista kirjallisuutta
Heli Laaksonen: Viron suosituin kirjailija Andrus Kivirähk ja Suomen kirjamarkkinat.
Ohjelmatuottaja: Viro
16.40-17.20
Kallas
Runojen kääntäminen vieraan kielen murteesta: Voik runoi käänttä? Ei sunka murrerunoi ainaka voi?
Runoilijat Heli Laaksonen ja Kauksi Ülle sekä heidän kääntäjänsä Järvi Lipasti ja Hannu Oittinen
Ohjelmatuottaja: Viro
19.00-22.00
Turun VPK:n talo
Pienen Kirjapuodin Iltamat
Suuren suosion saaneet Iltamat järjestetään nyt Kirjamessujen yhteydessä! Iloinen joukko kulttuurin ystäviä kokoontuu lauantaina Turun VPK:n talolla. Ohjelma: 19.00 Juhlapuhe – Sirpa Kähkönen; 19.15 Heli Laaksonen Live!; 19.30 Niilo Rantala & Heidi Pyykkönen: Musiikkia runokokoelmaan Aina; 19.50 Runo vieköön: Sinikka Vuola, Vilja-Tuulia Huotarinen ja Tommi Parkko lukevat runojaan; 20.10 Satu-Tuuli Karhu: Vimmainen uneksuja – runoajatuksia maailmasta; 20.20 Väliaika; 20.40 "Paljon voita leivällä Humalistonkadun ja Yliopistonkadun kulmassa": Anna Kortelainen kertoo 1930-luvun sinkkuelämästä ja Saran flaksista Turussa uutukaisensa Hyvä Sara! Sara Hildénin kolme elämää pohjalta; 21.00 Juha Hurme, Roosa Söderholm & Antti Laukkarinen: Jaakko Juteini: Arvon mekin ansaitsemme / Sally Salminen: Lukukinkerit (romaanista Katrina) / Kaarlo Uskela: Pillastunut runohepo; 21.30 Tänä iltana: Anna ja Janus Hanski. Illan juontaja: Esa Silander. Huom! Muutokset mahdollisia. Lipun hinta on 33e, Pienestä Kirjapuodista, http://www.pienikirjapuoti.fi/ Pientä syötävää ja juotavaa omakustannushintaan.
Ohjelmatuottaja: Pieni Kirjapuoti
Sunnuntai
15.00-15.20
Agricola A-halli
Heli Laaksonen, Anne Vasko: Ykköne
Kaikkien rakastaman Heli Laaksosen vallaton numerorunokirja mummuil ja mukulil, pappoil ja poikasil, parillisil ja parittomil. Runoilija Heli Laaksosen ja kuvittaja Anne Vaskon käsissä aina yhtä asialliset lukusanatkin ovat täynnä hulluja ajatuksia ja suuria tunteita.
Ohjelmatuottaja: Tammi
16.00-16.45
Agricola A-halli
Turun tulevaisuus
Turkulaiset kirjailijat keskustelevat siitä minkälaisena he näkevät Turun tulevaisuudessa. Riku Korhonen, Heli Laaksonen, Niina Repo ja Tommi Kinnunen.